Certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” uručen Hrvatskom Telekomu

Prvi je to telekom u Hrvatskoj koji je postao Poslodavac prijatelj bicikliranja!

Hrvatski Telekom prvi je telekom u Hrvatskoj kojem je uručen europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” za lokaciju Radnička cesta 21, u Zagrebu. Ovime se Hrvatski Telekom pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika. 

Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, i to najveća! Njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima. Certificiranjem se potiče poslodavce na motivaciju svojih zaposlenika da što češće biraju bicikl kao primarno sredstvo odlaska na posao.  Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Hrvatski Telekom služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama! 

Dobivanjem certifikata, HT se sada nalazi u društvu istaknutih ekološki i društveno osviještenih europskih kompanija i organizacija koje su do sada zaslužile ovaj certifikat u Hrvatskoj, poput primjerice Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ericsson Nikola Tesla te IT i marketinških agencija FIVE, 404 i IN2

Igor Vukasović, direktor Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma, prilikom dodjele certifikata je izjavio:

Mi u Hrvatskom Telekomu, kao društveno odgovornoj kompaniji, u potpunosti smo predani stvaranju boljeg okruženja za društvo u kojem djelujemo. Znajući da velik broj naših zaposlenika dolazi biciklom na posao dali smo si truda i osigurali im najbolje uvjete kako bi podržali njihov zdravi životni stil, ali i potaknuli ostale zaposlenika da im se povremeno pridruže, pogotovo jer nema boljeg, zdravijeg i ekološki osvještenijeg prijevoznog sredstva od bicikla!

Hrvatski Telekom svojim zaposlenicima biciklistima nudi izvrsne uvjete: od natkrivenog biciklarnika koji ima više od  100 parkirnih mjesta, tuševe i ormariće za presvlačenje, punkt za popravak bicikala, a od danas su im na raspolaganju i električni bicikli koje mogu koristiti za odlaske na sastanke. 

Sindikat biciklista provodi program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, kao koordinator certifikacije za Hrvatsku licenciran od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “poslodavac prijatelj bicikliranja” i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu nam se javiti na info@sindikatbiciklista.hr.

 

Previous articleBiciklisti, tko su vaši kandidati na lokalnim izborima? #Ciklorejting
Next articleKažnjavanje biciklista: forma i norma ispred sadržaja