Ericsson Nikola Tesla je prva kompanija u Hrvatskoj kojoj je 13. travnja 2017. god. dodijeljen europski certifikat “Prijatelj bicikliranja” čime se pridružila novoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi sa zajedničkim ciljem smanjenja stakleničkih plinova uz istodoban pozitivan utjecaj na zdravlje svojih zaposlenika.

Udruga Sindikata biciklista, koordinator za certificiranje u Hrvatskoj, ističe kako poticanjem zaposlenika, ali i posjetitelja, na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, Ericsson Nikola Tesla služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu, javnom prostoru, ali i uštedama. U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri ove prve certificirane tvrtke te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, kao prve certificirane ustanove, pokazuju pozitivan pomak prema izravnom i aktivnom djelovanju u ovom području.

bicikli_natkriveno parkiraliste

Ericsson Nikola Tesla kontinuirano razvija svijest i povećava motiviranost svojih zaposlenika za praćenje tema iz područja zaštite okoliša i racionalnog gospodarenja energijom te sudjeluje u različitim srodnim inicijativama. Kompanija svojim portfeljom koji obuhvaća različita e-rješenja, poput npr. eRecepta ili Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra, ali i aktivnim upravljanjem utjecajem vlastitih operacija na okoliš, uključujući radne prostore, transport proizvoda, poslovna putovanja te dolazak/odlazak zaposlenika s posla i na posao, pozitivno utječe na okoliš te značajno smanjuje emisiju ugljikovog dioksida.

Budući da je Sindikat biciklista koordinator certifikacije za Hrvatsku, u ime Europske biciklističke federacije provodi program certificiranja tzv. “cycle-friendly” organizacija, što organizacijama donosi europsku standardizaciju. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji bicikliranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

Previous articleKretanje mojim kvartom – Susret s građanima zapadnog dijela Novog Zagreba
Next articleZelena čistka Podsused 2017