Certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” uručen agenciji FIVE iz Zagreba

– Sven Marušić, FIVE: Bicikle volimo i zato ih držimo u dnevnom boravku

Agencija FIVE iz Zagreba prva je agencija u Hrvatskoj koja uvodi eBike pool, a kojoj je uručen europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja”. FIVE se time pridružila standardiziranoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj utjecaj na zdravlje zaposlenika i na smanjenje utjecaja na klimu. 

“Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, agencija FIVE služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista.

FIVE je od samih početaka prava bike-friendly firma te je među prvima omogućila parkiranje bicikala u unutarnjem dijelu prostora, što je bio jedan od zahtjeva kada su uređivali prostor u Heinzelovoj. Trenutno broje 55 parkirnih mjesta za bicikle, što vanjskih, što unutarnjih i nude zimsko spremište u garaži za zaposlenike koji nemaju gdje s biciklom preko zime.

„Od studenog FIVE uvodi eBike pool za svoje zaposlenike u uredima u Osijeku i Zagrebu. Svim zaposlenima na raspolaganju će biti flota eBikeova čime želimo potaknuti kulturu bicikliranja i osvijestiti o prednostima kretanja na dva kotača. U ovoj situaciji potogovo je važno održavati fizičku distancu za što je bicikliranje idealna zamjena za javni prijevoz i izbjegavanje gužve u prometu. ” – Sven Marušić, partner FIVE

Provodimo program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, kao koordinator certifikacije za Hrvatsku, licencirani od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “poslodavac prijatelj bicikliranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

Previous articleOtvorene prijave za konferenciju “Planiranje nemotoriziranog prometa – jučer, danas, sutra”
Next articleOdabrani studentski radovi koji će se predstaviti na završnoj konferenciji projekta #SigurnoNaVlastitiPogon