Osijek se kandidira za domaćinstvo EuroVelo and Cycle Tourism 2018 Conference

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, zajedno s Ministarstvom turizma RH i Sindikatom biciklista, podnijela je 31. siječnja prijavu za domaćinstvo konferencije EuroVelo and Cycle Tourism 2018.

Konferencija se održava svake dvije godine, a do sada se održala u Baselu, Nantesu i Beču! Osijek i Osječko-baranjska županija su idealan kandidat za održavanje ovakve konferencije zbog urbanih i prirodnih ljepota, geografske konstitucije i lokacije te turističke ponude, a održavanje ovakve konferencije ubrzat će proces infrastrukturnog i (ciklo)turističkog razvoja Osijeka i regije.

Ujednačen razvoj turizma u Hrvatskoj, s naglaskom na razvoju kontinenta i na razvoju cikoturizma, jedan je od glavnih strateških ciljeva Vlade i Ministarstva turizma u periodu do 2021. godine.

Rezultati će biti poznati u ožujku 2018. godine, a delegacija Europske biciklističke federacije i EuroVelo vodstva posjetit će uži izbor kandidata u nadolazećim tjednima.

Pratite nas za daljnji razvoj događaja i nove informacije! I naravno, držite fige da se ovaj važan događaj održi baš kod nas, u prekrasnoj Slavoniji!

Previous articleNajava Dana zimskog bicikliranja na posao 9. veljače 2018.
Next articleU petak 9. veljače dijelimo doručak za Dan zimskog bicikliranja na posao