Najava Dana zimskog bicikliranja na posao 9. veljače 2018.

Dan zimskog bicikliranja na posao obilježavamo i ove godine i to u petak 9. veljače.
Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama pokrenuta je u Kanadi 2013. godine i održava se svake godine drugi petak u veljači. Nakon tri uzastopne pobjede po broju sudionika koji se obvežu da će barem taj dan koristiti bicikl na putu do posla, 2018. godine Zagrepčani drže visoko 4. mjesto.

Još uvijek stignemo popraviti rezultat, stoga se pridružite akciji registracijom na https://winterbiketoworkday.org/ !

Pozivamo zimske bicikliste iz svih gradova Hrvatske na sudjelovanje i njihovo pozicioniranje na mapu svjetskih gradova u kojima se bicikl i zimi koristi kao prijevozno sredstvo!

Sindikat biciklista će i ovaj put ujutro dočekivati i nagrađivati bicikliste koje zatekne na putu do posla, na lokaciji iznenađenja u Zagrebu.

Nakon radnog vremena, u 17:30 sati pozivamo vas na Srednjoškolsko igralište, južni ulaz iza osnovne škole Izidora Kršnjavog (Kršnjavog 2), da zajedno po pravilima, bez zaustavljanja prometa i policijske pratnje, odvozimo kratku rutu do Vintage Industrial Bara, u Savskoj 160. Vozimo se po unaprijed određenoj ruti, s našim voditeljima, ali svatko na vlastitu odgovornost pa vas molimo za oprez i obzirnost prema drugim sudionicima u prometu te za poštivanje važećih propisa. Podsjećamo i na obaveznu i ispravnu opremu na biciklu, između ostalog prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo, katadiopteri na pedalama i kotačima te reflektirajući materijal na odjeći. Za one koji nemaju dijelit ćemo reflektirajuće trakice, a potičemo i da uzmete neki predmet za plažu, poput ručnika, leptirića za ruke, luftmadraca, šlaufa ili kapice za plivanje. Ipak su maškare! :)

Vintage će ponuditi atmosferu tropske plaže kako bi se biciklisti zagrijali nakon zimske vožnje, a u večernjim satima zasvirat će bend Ljetno kino! Završetak vožnje u Vintage Industrial Baru ujedno je najava proljetnog festivala Pedalafesta, bienalnog festivala koji slavi kulturu urbanog bicikliranja, a održat će se u svibnju u Art parku, Chillout hostelu i, naravno, Vintageu!

Aktualne informacije pratite na Facebook eventu Dan zimskog bicikliranja na posao! Pozivamo vas da šaljete i objavljujete fotografije svoje zimske vožnje i doprinesete promoviranju zimskog bicikliranja kao uobičajenog načina prometovanja gradom.

Previous articleNadograđena Platforma EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja
Next articleOsijek se kandidira za domaćinstvo EuroVelo and Cycle Tourism 2018 Conference