Najava tjednih savjetovanja o mobilnosti u Zagrebu

U sklopu projekta Dijalog o mobilnosti ovog četvrtka 19. svibnja u 17:00 u našim prostorijama na Ribnjaku 3 započinjemo s ciklusom tjednih savjetovanja za građane.

Projekt je usmjeren na rasprave o mobilnosti i potrebnim poboljšanjima u prometu u koje će biti uključeni građani u ranoj fazi planiranja i donošenja odluka. Putem participativnog pristupa, građani će zajedno s partnerskim Gradskim uredom te mjesnim odborima sudjelovati u upravljanju prometnim rješenjima. I sve to kroz transparentan i učinkovit okvir prakse kontinuiranog dijaloga između svih zainteresiranih strana. Više o projektu možete pročitati na linku.

Savjetovanjima koja će biti organizirana svakog utorka i četvrtka između 17:00 i 19:00 u Domu održive mobilnosti (Ribnjak 3) želimo omogućiti građanima grada Zagreba da iznesu probleme i uz stručne savjete formiraju svoje prijedloge za poboljšanje infrastrukture i praksi vezanih za bicikliranje, pješačenje i javni prijevoz.

Uz interaktivnu kartu dostupnu na našim stranicama, gdje su svi građani mogu ostaviti primjedbe vezane uz promet u Zagrebu, savjetovanjima želimo osigurati dodatnu mogućnost za komuniciranje problema mobilnosti u Gradu Zagrebu, te ovim putem pozivamo građane na uključenje u navedenu aktivnost. Uz članove Sindikata biciklista, na savjetovanjima će sudjelovati i prometni i pravni stručnjaci.

Ovaj projekt financira EU / IPA 2012 – Izgradnja lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima. Udio troškova u projektu sufinancira Ured za udruge VRH.

Previous articleKoprivnica se bori za titulu najbiciklističkijeg grada
Next articleEuropean Cyclists Fedaration objavio priču o uspjehu Sindikata biciklista u ECF Leadership programme-u