Koprivnica se bori za titulu najbiciklističkijeg grada

16. svibnja 2016. u Koprivnici su gradonačelnica Vesna Želježnjak i predstavnici Podravke podijelili doručak biciklistima i na taj način simbolički dali potporu nacionalnoj kampanji “Bicikl na posao” koju organizira Sindikat biciklista. Ova kampanja uključuje više od 600 organizacija i gradova po čitavoj Hrvatskoj koje motiviraju svoje građane i zaposlenike da više koriste bicikl kako bi bili zdraviji i smanjili stres. Podravka je među najvećim društveno odgovornim kompanijama koje promoviraju bicikliranje na posao, a Koprivnica jedan od najbiciklističkijih gradova.

Prema riječima gradonačelnice Koprivnica se ponosi svojom dugačkom tradicijom promoviranja bicikla kao prijevoznog sredstva i vjeruje da će biti ostvaren dobar rezultat u kampanji “Biciklom na posao”. Građani Koprivnice dolaze na posao sretniji jer se voze biciklom, a na posao će biciklima ići i gradska uprava.

U kampanju “Biciklom na posao” građani se mogu uključiti putem besplatne registracije na web stranici www.biciklomnaposao.hr. Na toj stranici se može vidjeti i trenutna rang lista organizacija i pojedinaca koji bicikliraju na posao. Za pobjednike su osigurane nagrade.

Gradonacelnica i biciklistiVoditelj projekta Biciklom na posao Marko Stančec i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak

Dijeljenje doruckaDijeljenje biciklističkog doručka

Previous articlePoziv za volontere na Pedalafestu – Sreću biraj, bicikliraj!
Next articleNajava tjednih savjetovanja o mobilnosti u Zagrebu