Kretanje mojim kvartom – Susret s građanima Gradske četvrti Novi Zagreb-istok

Susret i razgovor s građanima održat će se u prostoru Mjesnog odbora Zapruđe (Meštrovićev trg 1), u srijedu 8. veljače 2017. od 18:00 do 20:00 sati. Od građana očekujemo pitanja i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja u njihovom kvartu te ukazivanje na smetnje i probleme. Dođite, pitajte, predlažite, raspravljajte – vaše mišljenje je važno!

U vašem kvartu nedostaje parkirališnih mjesta, pješački pothodnici su devastirani i nisu funkcionalni, nedostaje pješačka i biciklistička infrastruktura, smeta vas prometno zagušenje u blizini Parka Bundek, prometnice su oštećene, rubni dijelovi četvrti nisu dobro povezani javnim prijevozom…

Ovakvim ćemo pitanjima otvoriti četvrti susret s građanima “Kretanje mojim kvartom”, koji organiziramo s Gradom Zagrebom, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice i u suradnji s Gradskom četvrti Novi Zagreb-istok. Odgovore očekujemo od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Tijekom 2016. održali smo tri susreta s građanima na području GČ Črnomerec, GČ Peščenica-Žitnjak te GČ Donji grad. Nakon Novog Zagreba-istok, slijedi susret s građanima GČ Trešnjevka-jug.

Vidimo se u srijedu 8. veljače, od 18:00-20:00 sati,
u MO Zapruđe (Meštrovićev trg 1)!

* Susret organiziramo u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji ima za cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Poziv – plakat

#mobilnostZG

SOURCEODRAZ - Održivi razvoj zajednice
Previous articlePokrenuta Platforma EU projekata
Next articleZagreb ne prepušta vodeće mjesto na međunarodnom Danu zimske vožnje biciklom na posao treću godinu zaredom