Pokrenuta Platforma EU projekata

Sindikat biciklista je pokrenuo novi alat namijenjen pretraživanju projekata koji se bave biciklističkim prometom, kulturom, infrastrukturom i prilagodbom gradova mjeri čovjeka i biciklista. Cilj Platforme EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja je osigurati novi izvor znanja o inicijativama sufinanciranim od strane Europske unije i njihovom doprinosu lokalnoj zajednici.

Sve zastupljenije bicikliranje, fleksibilnost i ekonomičnost ovog oblika prijevoza, pozitivni učinci na zdravlje građana i okoliš samo su neke od prednosti korištenja bicikla. Ove koristi prepoznate su i u programima i fondovima Europske unije u okviru kojih su osigurana velika sredstva za projekte održivog urbanog prometa.

Platforma EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja objedinjuje projekte, njihove aktivnosti i ciljeve te istražuje mogućnosti financiranja održivog prometa i bicikliranja od strane EU. Europski gradovi, općine, županije, istraživačke ustanove i tvrtke provode projekte opisane u Platformi prethodnih dva i više desetljeća, a njihovo iskustvo dokazuje kako učiniti biciklistički promet sigurnom i učinkovitom alternativom motoriziranom prometu.

Nadamo se da će Platforma poslužiti u istraživanju projekata i nalaženju inovativnih rješenja za teme održivog prometa. Još se više nadamo da će ovaj alat potaknuti javni dijalog o važnosti ulaganja u biciklistički promet i pokrenuti nove ideje za sigurnije bicikliranje.

Platformi EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja možete pristupiti na poveznici sindikatbiciklista.hr/platforma-eu-projekata/.

* Projekt Platforma EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja financiran je uz potporu Grada Zagreb, iz Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja europskih integracija i fondova Europske unije iz sredstava Proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu.

Previous articleGodišnji izvještaj 2016.
Next articleKretanje mojim kvartom – Susret s građanima Gradske četvrti Novi Zagreb-istok