Zagreb ne prepušta vodeće mjesto na međunarodnom Danu zimske vožnje biciklom na posao treću godinu zaredom

U petak 10. veljače 2017. na međunarodni Dan zimske vožnje biciklom na posao (Winter Bike to Work Day) čije je obilježavanje pokrenuto u Kanadi 2013. godine, a predstavlja prijateljsko natjecanje među gradovima, Zagreb je treću godinu zaredom odnio titulu pobjednika s čak 610 prijavljenih zimskih biciklista, odnosno najviše građana koji su se obvezali barem taj dan koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo.

2017_02_10-rangNovost u ovogodišnjem natjecanju je posebno rangiranje sudjelovanja fakulteta, škola, organizacija, država, pa se u 25 najboljih organizacija našao Biciklistički klub Grma iz Sutivana, a među fakultetima s vodećim brojem prijava ima i nekoliko fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Udruga Sindikata biciklista provela je brojne medijske promotivne aktivnosti u tjednima koji su prethodili događaju, a na sam međunarodni Dan zimske vožnje biciklom na posao u jutarnjim satima podijeljeni su Bio&bio pokloni za okrjepu na dvije lokacije u Zagrebu, promovirajući zdrav život te bicikliranje kao ekološki i zdrav način kretanja.

Akcija također ukazuje na važnost ulaganja u bolju biciklističku infrastrukturu jer broj građana koji se okreću bicikliranju kao održivom načinu prijevoza u prilog povećanja kvalitete života u gradovima ne smije biti zanemaren.

Previous articleKretanje mojim kvartom – Susret s građanima Gradske četvrti Novi Zagreb-istok
Next articleProvedba Programa osposobljavanja za upravljanje biciklom