Dani otvorenih vrata udruge Sindikat biciklista

Povodom Dana otvorenih vrata udruga u okviru javne manifestacije Hrvatska volontira u razdoblju od 22. do 27. svibnja 2017., a kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni, Sindikat biciklista organizira prezentaciju svojih odabranih projekata i putopisno predavanje za sve zainteresirane i to u četvrtak, 25. svibnja 2017. god., u Domu održive mobilnosti u ulici Ribnjak 3, Zagreb.

Ulaz je besplatan i nije potrebna najava dolaska.

Raspored:

  • 18:45: prezentacija dovršenog međunarodnog projekta “Biciklom na posao” kojim se želi potaknuti i olakšati korištenje bicikla za putovanje na posao. Aktivnosti projekta provodili smo 2015. u Zagrebu, a 2016. na području cijele Hrvatske. Sudjelovalo je više od 700 organizacija i oko 6,5 tisuća zaposlenih. Sudionici su imali priliku uloviti biciklistički doručak, zajedno smo se vozili na kritičnim masama, družili na pikniku i Pedalafestu. Najbolje organizacije dobile su bogate nagrade.
  • 19:00: prezentacija pojekta “Sjajim u mraku” kojem je cilj povećati sigurnost biciklista i pješaka u prometu u uvjetima slabije vidljivosti. Provodimo ga u suradnji s udrugom Varaždinski biciklisti, Srednjom strukovnom školom Varaždin i MUP-om. Učenici SSŠ izradili su reflektirajuću opremu i predmete uz asistenciju poznatih hrvatskih dizajnera.
  • 19:15: putopisno predavanje Maksima Miletića: Familijarka#3 – Srbija & Bugarska s izletom u Rumunjsku. Priča je to o obiteljskom putovanju biciklom, a Maks kaže: „Ove godine smo odlučili zamijeniti nepregledne Mađarske i Nizozemske ravnice, uređene biciklističke staze sa iskonskim asfaltom, brdima, brdskim jezerima, Đerdapskim klisurama, Timočkom krajinom, rudnicima bakra i zlata, gostoljubivošću nepoznatih ljudi i još mnogo toga.“

Na Danima otvorenih vrata se možete učlaniti u udrugu i otići doma s jednom od super novih majica iz sezone proljeće/ljeto 2017. :)

Uplatom članarine pomažete naš rad, a s važećom iskaznicom ostvarujete popuste na biciklističku opremu, servise i mnoge druge usluge koje pružaju naši partneri.

 

Previous articleBICIKLISTIČKI IZBORI 2017. – ŠTO KANDIDATI NUDE BICIKLISTIMA NA LOKALNIM IZBORIMA?
Next articleSindikat biciklista u gostima