Gradu Varaždinu uručen je certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“

Varaždin je domaćin prve Nacionalne biciklističke konferencije u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koja se održava od 14. do 16. rujna 2022., a okupila je brojne sudionike s ciljem promoviranja bicikliranja i uklanjanja postojećih administrativnih i infrastrukturnih poteškoća na putu uspostave biciklizma kao sastavnog dijela ekološki prihvatljivog prometnog sustava.

Ujedno je i prvi grad u Hrvatskoj koji je postao član mreže „Gradovi i regije za bicikliste“ te prvi grad koji je dobio certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“. To je dobar primjer i poticaj drugim organizacijama i firmama, gradovima i županijama da više porade na tome kako povećati broj zaposlenika koji dolaze na posao biciklom.

Tim povodom, a zbog povećanja standarda usmjerenih na poboljšanje uvjeta dolaska na posao zaposlenika u gradskoj upravi Varaždina, brige za njihovo zdravlje i očuvanje okoliša, certifikat je u petak 16. rujna zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Markoviću uručila Tena Šarić Rukavina, izvršna direktorica Sindikata biciklista.

Zahvalivši se na dodijeljenom certifikatu, zamjenik gradonačelnika istaknuo je da gradska uprava od preuzimanja odgovornosti za upravljanje gradom radi na poboljšanju uvjeta bicikliranja za zaposlenike uprave, ali i sve građane: Naša misija je da Varaždin zaista postane grad bicikala u punom smislu riječi i u skladu s našom tradicijom. Ovaj certifikat znači da ćemo i dalje raditi na tome, poboljšavati uvjete parkiranja bicikala i jačati ukupnu biciklističku infrastrukturu za sve građane te zaposlenike gradske uprave. Motivirat ćemo naše zaposlenike i sugrađane da brzo i kvalitetno  na posao dolaze biciklima.

Dodjeli certifikata prisustvovao je i Goran Lepen, direktor odjela za projekte Europske biciklističke federacije (ECF), inače rođeni Varaždinac koji već nekoliko godina radi u Briselu za tu krovnu europsku udrugu biciklista.

Program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, provodimo od 2017. godine nakon što smo imenovani koordinatorom certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi se također željele pronaći na europskoj karti i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu nam se javiti na info@sindikatbiciklista.hr.

Previous articleEuropski tjedan mobilnosti 2022: “Kombiniraj i kreći se!“
Next articleKorisni kontakti za prijavu prometnih i komunalnih problema