Tvrtka Neos postala Poslodavac prijatelj bicikliranja

U ponedjeljak, 12. rujna 2022. tvrtki Neos d.o.o. iz Zagreba uručen je europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja”. Ovime se Neos pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjiti stakleničke plinove i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika. Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Neos služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama.

Neos je za dobivanje certifikata povećao broj i podigao standard parkinga (tzv. klamerica) u garažnom prostoru koji je rezerviran samo za bicikle, na mrežnim stranicama dostupna je sekcija za biciklizam na kojoj se  promovira biciklizam kao stil života te svi zaposlenici imaju pristup različitim brošurama o bicikliranju te drugim korisnim informacijama.

Certifikat je standardiziran na europskoj razini, a potvrda je društveno odgovornog poslovanja. Ovim se certifikatom Neos svrstao u društvo istaknutih ekološki i društveno osviještenih kompanija i organizacija u Hrvatskoj i Europi poput, primjerice, Hrvatskog telekoma, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ericsson Nikola Tesla, FIVE, IN2, Span i Syntio. Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, a njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima.

Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Neos služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama.

“Drago nam je što je Neos prepoznat kao kompanija koja se aktivno brine o zdravlju svojih zaposlenika.  Za nas to konkretno znači da podržavamo aktivnosti koje nas sve zajedno potiču na aktivniji i zdraviji život uključujući i dolazak biciklom na posao ” izjavila je Dina Barišić Barnjak, HR manager Neosa.

Program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, kao koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije, provodimo od 217. godine. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi se također željele pronaći na europskoj karti i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu nam se javiti na info@sindikatbiciklista.hr.

Previous articleNovi život Nove ceste
Next articleEuropski tjedan mobilnosti 2022: “Kombiniraj i kreći se!“