Mnogo truda ulažemo u male akcije, inicijative i projekte kako bismo pridonijeli ostvarenju naše vizije grada po mjeri čovjeka.

Male komunalne akcije

Budući da se gotovo svaka obnova ili rekonstrukcija javnih gradskih površina (cesta, nogostupa, parkova) može iskoristiti za poboljšanje uvjeta za vožnju bicikla, odlučili smo koristiti i MKA-ove kao alat kojim nastojimo podići razinu kvalitete zagrebačke biciklističke infrastrukture. Pri tome uvijek nastojimo da poboljšanje doživljaja vožnje bicikla ne dolazi na štetu pješaka, nasuprot uobičajenoj dosadašnjoj gradskoj praksi.

Za grad bez prepreka

Potaknuti brojnim prijedlozima i upitima naših članova, a izradili smo aplikaciju za prijavu problema u prometnoj infrastrukturi. Putem ove aplikacije, pobrinut ćemo se da problemi i prijedlozi biciklista, osoba s invaliditetom, pješaka i drugih sudionika u prometu stignu do tijela nadležnih za njihovo rješavanje.

Biciklom kroz grad

Zagreb je tek djelomično pokriven biciklističkim stazama koje još uvijek ne tvore cjelovitu mrežu potrebnu za efikasno i udobno kretanje i dostupnost cijelog grada. Zbog toga će još neko vrijeme za smisleno kretanje biciklom po Zagrebu, osim biciklističkih staza, biti potrebno koristiti i dodatne mogućnosti: ulice s niskim intenzitetom motornog prometa, nasipe i parkove.