Odabrani studentski radovi koji će se predstaviti na završnoj konferenciji projekta #SigurnoNaVlastitiPogon

U ponedjeljak 26. listopada 2020. održala se Online radionica o mobilnosti i utjecaju prometa na čovjeka, u sklopu projekta Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama, na kojoj je bilo prisutno čak 95 sudionika!
U prvom dijelu, predavanja su održali:
– Marko Stančec (ODRAZ-Održivi razvoj zajednice),
– Slaven Gašparović (PMF, Geografski odsjek),
– Jana Vukić (Filozofski fakultet, Odsjek za sociologiju),
– Janko Večerina (Sindikat biciklista) i
– Dražen Vrhovski (EERING).
Potom su studenti/ce sa Sveučilišta Sjever dobili zadatke na kojima su radili sljedeća dva tjedna uz pomoć mentora (Marko Stančec, Ivan Nemet, Ivan Cvitković i Marko Slavulj) te izradili idejna rješenja za različite dijelove Varaždina i Koprivnice.
Studenti/ce su predstavili svoje radove na online predstavljanju 9. studenog 2020. po grupama:
Grupa 1. Uvođenje sustava javnih bicikala u gradu Varaždinu
Grupa 2. Uvođenje sustava javnih bicikala u gradu Varaždinu
Grupa 3. Parkirna politika u Koprivnici
Grupa 4. Rješavanje prometa na dionici Hallerove aleje od Vrazove do ulice Ratimira Hercega u Varaždinu
Na predstavljanju je sudjelovalo je 50ak studenata/ica i mentori. Studenti/ce su međusobno anonimno ocjenjivali uspješnost idejnih rješenja i prezentacija te su kao pobjednika odabrali Grupu 4, a mentori su kao drugoplasiranu proglasili Grupu 2.  Obje grupe imat će priliku predstaviti svoje radove na završnoj konferenciji projekta 17. studenog 2020., također putem online platforme ZOOM.
Sindikat biciklista se izuzetno raduje što su se pojedini studenti i studentice, nakon rada na rješenjima, volonterski angažirali u radu naše udruge!
Projekt “Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama” financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a provodi ga ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, u suradnji sa Sindikat biciklista, Fakultet prometnih znanosti i švicarskim partnerom Pro Velo Schweiz.
Više o projektu: https://www.odraz.hr/hr/projekti/svi-projekti/odrziva-sigurnost-nemotoriziranog-prometa-u-urbanim-sredinama
Previous articleCertifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” uručen agenciji FIVE iz Zagreba
Next articleOdrživi prometni okvir strateškog gradskog projekta „Zagrepčanka“