Nastavlja se ping-pong

Od prošlogodišnjeg ping-pong prosvjeda prošlo je preko godinu dana. Nažalost, ni policija ni gradska vlast nisu promijenili ploču što se tiče kriminalne infrastrukture koja onemogućuje sigurnu, legalnu i logičnu vožnju biciklom u Zagrebu.

Pozdravljamo svaku akciju kontrole tehničke ispravnosti bicikala, upozorenja i sankcioniranje biciklista koji voze bez svjetala i onih koji svojom divljom vožnjom dovode bilo koga drugoga u opasnost i ruše ugled ostalim biciklistima.

Isto tako, očekujemo da policija po završetku ove akcije svoje resurse usmjeri na provjeru rada onih koji dobivaju plaću iz gradskog proračuna, a potiču i toleriraju farbanje beskorisnih “biciklističkih staza” koje vode iz ničega u ništa i služe samo poticanju sukoba među pješacima, biciklistima i drugim vozačima.

U nastavku ponovno objavljujemo dopis koji smo urudžbirali MUP-u i gradskom poglavarstvu još u travnju 2012., bez ikakvog odgovora i promjene pristupa:

Poštovani,
Posljednjih tjedana svjedočimo učestalom kažnjavanju biciklista na zagrebačkim ulicama od strane policijskih službenika dok istovremeno postojeća biciklistička infrastruktura u gradu Zagrebu ne omogućava sigurno, praktično i intuitivno kretanje biciklom.

Iako Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje da su biciklisti dužni kretati se desnim rubom kolnika ako ne postoji označena biciklistička staza ili traka, bezuvjetno poštivanje ovog propisa bicikliste dovodi u neugodne i često opasne situacije. Nije rijetkost da su se biciklisti zbog nepostojanja označene biciklističke površine dužni kretati kolnikom na kojem se motorizirani promet kreće brzinama većim od 70 km/h, što vožnju biciklom čini vrlo neugodnom i opasnom. U takvim slučajevima, biciklisti će radi vlastite sigurnosti birati vožnju na nogostupu, što je prema zakonu zabranjeno. Odgovor koji pojedini predstavnici vaših institucija prečesto nude je da biciklisti u takvom slučaju mogu gurati bicikl. Takav pristup “rješavanju” problema držimo posve neprihvatljivim.

Činjenica je da su pojedini policijski službenici svjesni problema na koje biciklisti nailaze pri kretanju gradskim prometnicama. Međutim, svjedočimo povećanju učestalosti organiziranih policijskih akcija usmjerenih na sankcioniranje biciklista, a da takvo djelovanje ne prate slične akcije zaštite biciklista na kolnicima. Akcije vezane uz bicikliste su u pravilu selektivne, tj. usmjerene su na samo jedan aspekt koji se tiče biciklista (biciklisti na pločniku), dok se o sigurnosti biciklista na kolniku ne čini ništa ili se čini nedovoljno.

Podržavamo i promičemo odgovornu i sigurnu vožnju biciklom te sankcioniranje bilo koga, pa i biciklista, koji svojim ponašanjem grubo ugrožavaju tuđu sigurnost. Ipak, smatramo kako kažnjavanje biciklista koji radi vlastite sigurnosti biraju vožnju nogostupom, a pritom se kreću obazrivo i ne ugrožavaju pješake, predstavlja neshvatljivo rasipanje ograničenih policijskih resursa. Takvo djelovanje koje istovremeno ne prati zalaganje za izgradnju potrebne infrastrukture, signalizacije i regulacije prometa ne može pridonijeti sigurnosti svih sudionika u prometu.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH svoje djelovanje proglašava neutralnim i dosljednim provođenjem zakona, dok svu odgovornost za neadekvatnu biciklističku infrastrukturu prebacuje na Grad Zagreb. Pritom zaboravlja istaknuti vlastitu suodgovornost jer, prema važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, MUP za sva prometna rješenja, pa tako i ona koja se tiču izvedbe biciklističke infrastrukture, lokalnoj samoupravi mora dati prethodnu suglasnost. Zašto se onda sva odgovornost za katastrofalna prometna rješenja u Zagrebu prebacuje samo na Grad Zagreb?

Grad Zagreb se ograđuje od postupaka policijskih službenika, dok u isto vrijeme čini tek mizerne i usputne napore u izgradnji biciklističke infrastrukture. Pritom ona nije kvalitetna, sigurna ni moderna. Žute crte kojima se dijelovi ionako uskih pločnika oduzimaju pješacima i time se proglašavaju biciklističkim stazama, po standardima neizmijenjenima još iz JUS-a, ne mogu se ni po kojim kriterijima nazvati kvalitetnom i modernom biciklističkom infrastrukturom. Kako isprekidane staze širine 60-100 centimetara, koje na svom početku i završetku nisu izravno i potpuno povezane s kolnicima uopće mogu biti proglašene “zadovoljenjem potreba biciklista”?

Umjesto ovakvog parcijalnog i nezainteresiranog pristupa poticanju biciklističkog prometa, tražimo cjelovito i sveobuhvatno promišljanje gradskog prometa i donošenje prometne politike koja će u prvom redu zadovoljavati potrebe kretanja ljudi, a ne težiti isključivo nesmetanoj protočnosti i brzini automobilskog prometa. Javni, pješački i biciklistički promet moraju biti gradski prioritet.

Nužno je otvoriti dijalog i komunikaciju između grada Zagreba i MUP-a kako bi se riješio problem neadekvatne biciklističke infrastrukture s jedne strane i kontraproduktivne primjene zakona u trenutnim uvjetima s druge strane. Prelamanje manjka te komunikacije preko leđa biciklista ne možemo prihvatiti. Molimo vas da prekinete s međusobnim prebacivanjem odgovornosti, a ako već želite igrati ping-pong, koristite za to odgovarajuće rekvizite, a ne bicikliste. U ime tisuća biciklista čiji broj rapidno raste, te u ime tisuća onih koji bi željeli voziti bicikl, ali se to ne usuđuju, tražimo neizostavnu suradnju na donošenju rješenja koja će pridonijeti povećanju sigurnosti biciklista kao bitnih sudionika u prometu u gradu Zagrebu:

• Izgradnju kvalitetne, sigurne i moderne biciklističke infrastrukture po uzoru na najnaprednije europske biciklističke gradove,
• Izmjenu odgovarajućih zakona i propisa kako bi se bicikliste i pješake štitilo, a ne kažnjavalo i dovodilo u međusobne sukobe.

Zagreb, 3. travnja 2012.
Za Sindikat biciklista,
Predsjednik
Marko Gregović

Prilog:
1. Set za ping-pong

Previous articlePazi, konobar!
Next articleKoga policija štiti?