Kretanje mojim kvartom – Razgovor s građanima o kretanju i prometu Ilicom

Pozivamo stanovnike Ilice oko Britanskog trga i ostale zainteresirane na susret 9. svibnja 2017. u 17 sati. Sastanak će se održati u Ilici 69 u dvorišnoj zgradi. Dođite i podijelite s nama probleme i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja na području jedne od najduljih i najstarijih zagrebačkih ulica.

ilica_kretanje_mojim_kvartom
Želimo čuti i prenijeti nadležnima u Gradu Zagrebu koji su vaši problemi vezani za kretanje vašim kvartom, parkiranjem, vožnjom bicikla i sl.Tijekom susreta imat ćete priliku predstavnike Grada Zagreba, ZET-a i Prometne policije pitati o mogućim načinima rješavanja vaših problema.

U vašoj ulici nogostupi su neprilagođeni, nema biciklističke infrastrukture, prometne gužve su svakodnevna pojava, dostava roba je otežana…DOĐITE, PITAJTE, PREDLAŽITE, RASPRAVLJAJTE – VAŠE MIŠLJENJE JE VAŽNO!

Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” te je dio programa festivala Projekt Ilica / Readymade Ilica, koji se održava od 5. do 12. svibnja 2017. na pet lokacija u Ilici. Cilj projekta je iznova osmisliti ulogu glavne gradske ulice, očuvati njezine proizvodne obrte te sačuvati, ali i otvoriti nove kulturne sadržaje, kao i obnoviti i urediti dvorišta, parkove i ostale zajedničke prostore.

Projekt “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” ima za cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Koordinator projekta je ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, a provodi ga u partnerstvu s Udrugom “Sindikat biciklista” i Gradom Zagrebom (Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet).

Fotografija: Matej Đuzel

Poziv

mobilnostZG

 

SOURCEOdraz - Razgovor s građanima o kretanju i prometu Ilicom
Previous articleKretanje mojim kvartom – Susret s građanima južne Trešnjevke
Next articleBICIKLISTIČKI IZBORI 2017. – ŠTO KANDIDATI NUDE BICIKLISTIMA NA LOKALNIM IZBORIMA?