Kretanje mojim kvartom – Susret s građanima zapadnog dijela Novog Zagreba

Stanovnici s područja Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, dođite u srijedu 12. travnja 2017. od 18:00 do 20:00 sati u Centar za kulturu Novi Zagreb (Trg narodne zaštite 2, Remetinec) i podijelite s nama probleme i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja vašim kvartom. Pitajte, raspravljajte, predlažite, vaše mišljenje je važno!

kretanje-mojim-kvartom-novi-zagreb-zapad

U vašem kvartu nedostaju parkirališna mjesta, pothodnici su neprikladni za sve kategorije pješaka i slabo korišteni, pješačka i biciklistička infrastruktura je nedostatna, Savski pješački most, rotor i željeznička postaja Remetinec već dugo čekaju bolje dane, prometnu signalizaciju i regulaciju treba poboljšati. I još mnogo toga… Odgovore očekujemo od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

Šesti po redu susret s građanima “Kretanje mojim kvartom” ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Udruga “Sindikat biciklista” i Grad Zagreb organiziraju u suradnji s Gradskom četvrti Novi Zagreb-zapad. Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Do sada smo održali susrete s građanima na području gradskih četvrti Črnomerec, Peščenica-ŽitnjakDonji gradNovi Zagreb-istok i Trešnjevka-jug. Održani susreti su pokazali visoku razinu zanimanja građana za sva pitanja vezana uz kretanje njihovim susjedstvom. Pokazalo se, a dio građana je to i ustvrdio, kako nedostaju slični susreti te kako ima puno prostora za poboljšanje komunikacije s građanima i njihovo redovito obavještavanje o aktivnostima i koracima koje poduzimaju mjesni odbori, gradska četvrt i uprava Grada Zagreba.

Vidimo se u srijedu 12. travnja, od 18:00-20:00 sati, u Centru za kulturu Novi Zagreb (Trg Narodne zaštite 2, Remetinec)!

* Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji ima za cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Plakat

Previous articleKretanje mojim kvartom – Susret s građanima Gradske četvrti Trešnjevka-jug
Next articleEricsson Nikola Tesla prva hrvatska kompanija “Prijatelj bicikliranja”