Činim pravu stvar za sebe i zajednicu – VOLONTIRAM

Hrvatska mreža volonterskih centara od 2010. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Manifestacija Hrvatska volontira održat će se od 18. do 23. svibnja 2015., a ove godine u manifestaciju se ponovno uključio i Sindikat biciklista.

Udruga “Sindikat biciklista” sudjeluje u europskome projektu “Bike2Work” sa dvanaest drugih država kojim se želi potaknuti i olakšati korištenje bicikla za putovanja na posao.

U tijeku je priprema projekta koji će motivirati zaposlenike u Zagrebu da koriste bicikl do svojega radnog mjesta uz pomoć internetske aplikacije. Projekt je dio “Bike2Work” kampanje koja će se odvijati uz pomoć europskog udruženja Europske biciklističke federacije koje promiče bicikl kao održivo i zdravo sredstvo prometovanja. Glavni cilj ovog projekta je postizanje energetske učinkovitosti u prometu prijelazom što većeg dijela putovanja osobnim automobilima i javnim prijevozom na bicikle, što će tvrtkama pomoći u njihovom društvenom odgovornom poslovanju očuvajući okoliš prema zajednici nižom emisijom CO2  i brigom za zaposlenike pazeći na njihovo zdravlje da koriste dnevno preporučenu tijelesnu aktivnost. Sindikat biciklista organizira radne sastanke na kojima sudjeluju volonteri udruge kako bi se pripremila kampanja.

Osim u ovoj kampanji, volonteri se mogu uključiti i u druge aktivnosti udruge.  Sindikat biciklista ovim putem pozive nove volontere i podsjeća da su naše sekcije stalno otvorene za pojačanja. Javite se na mail edu@sindikatbiciklista.hr ako vas zanimaju edukativne kampanje, tečajevi i predavanja za sve uzraste, a na mail infra@sindikatbiciklista.hr ako vas žulja neki rinzol, nepovezana staza ili opći manjak planskog pristupa u izgradnji staza i želite svoje vještine i upornost uložiti da se to promijeni.

Ako imate drugih vještina ili ideja kako pomoći radu udruge javite nam se i podijelite s nama svoje ideje.
Hrvatska volontira B1Hrvatska volontira B1 2

Previous articleKoliko biciklista mora stradati u prometu prije negoli Grad Zagreb ispravi loše biciklističke staze?
Next articleSudjelovali smo na tribini „Biciklistički promet – sigurnost i međusobno uvažavanje“