Certifikat ‘Poslodavac prijatelj bicikliranja’ uručen Decathlonu Zagreb Zapad

Prvi sportski dućan u Hrvatskoj koji je postao Poslodavac prijatelj bicikliranja

Decathlon Zagreb prvi je sportski dućan u Hrvatskoj kojem je uručen europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” za lokaciju Poslovnica Zagreb Zapad, Ul. Velimira Škorpika 34. Ovime se Decathlon Zagreb pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika. Dobivanjem certifikata, Decathlon Zagreb se sada nalazi u društvu istaknutih ekološki i društveno osviještenih europskih kompanija i organizacija koje su do sada zaslužile ovaj certifikat, u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja.

Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Decathlon Zagreb služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja među svojim zaposlenicima te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama.

Decathlon Zagreb svojim zaposlenicima biciklistima nudi izvrsne uvjete: od zatvorenog biciklarnika koji ima više od 40 parkirnih mjesta, tuševe i ormariće za presvlačenje, besplatni servis za bicikle zaposlenicima u sklopu ponude dućana te razne aktivnosti i nagrade za poticanje bicikliranja na posao. Također, Decathlon Zagreb Zapad će na jesen nuditi popuste na servis članovima Sindikata biciklista, uz predočenje valjane članske iskaznice, a ispred glavnog ulaza postavili su i kvalitetan biciklistički parking za kupce i servisnu stanicu za male popravke svih posjetitelja trgovine.

Matija Rozman, Decathlon Zagreb, naglasio je: “Kao sportska kompanija iznimno nam je drago da je naša poslovnica Decathlon Zagreb Zapad ispunila sve uvjete za primanje certifikata “Poslodavac prijatelj bicikliranja”. Volimo i promičemo sport, a samim time i zdrav te ekološki prihvatljiv način transporta – bicikliranje. Također kroz naše poslovanje smo se obvezali na smanjenje našeg CO2 utjecaja na okoliš pa dodatno stimuliramo i vožnju bicikla u slobodno vrijeme kroz razne akcije sportsko/natjecateljskog karaktera. U budućnosti također planiramo i širenje ponude usluga biciklistima kao npr. Bike Hotel za sve bicikliste koje putuju na duže relacije gdje će moći kod nas ostaviti svoje dvonožne ljubimce u zatvorenom i zaštićenom prostoru kroz noć.”

 

Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, i to vrlo velika! Njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima. Certificiranjem se potiče poslodavce na motivaciju svojih zaposlenika da što češće biraju bicikl kao primarno sredstvo odlaska na posao.

Program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, provodimo kao koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “poslodavac prijatelj bicikliranja” i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu se javiti  na info@sindikatbiciklista.hr.

Previous articleVratimo biciklističke površine biciklistima!
Next articleUKLJUČITE SE DO 7.8.2021.: E-SAVJETOVANJE ZAKONA O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA