Tvrtka Syntio postala Poslodavac prijatelj bicikliranja

Zaposlenici imaju deset bicikala na raspolaganju, i njihove reakcije su sjajne!

U ponedjeljak  2. svibnja 2022. tvrtki Syntio d.o.o. uručen je europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” za lokaciju u Ciboninom tornju, u Zagrebu. Ovime se Syntio pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjiti stakleničke plinove i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

Kako bi potaknuo svoje zaposlenike na dolazak na posao biciklom umjesto automobilom, Syntio, osim deset bicikala u vlasništvu tvrtke, nudi i izvrsne i važne uvjete: kvalitetan i nadziran parking za bicikle u garaži Ciboninog tornja, subvencije za kupnju bicikla i alat za popravak bicikala.

Certifikat je standardiziran na europskoj razini, a potvrda je društveno odgovornog poslovanja. Ovim se certifikatom Syntio svrstao u društvo istaknutih ekološki i društveno osviještenih kompanija i organizacija u Hrvatskoj i Europi poput, primjerice, Hrvatskog telekoma, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ericsson Nikola Tesla te IT agencija FIVE i IN2

Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Syntio služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama. Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, a njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima.

„Društveno odgovorno poslovanje usađeno je u kulturu naše tvrtke od prvog dana. Iz tog razloga, zagovaramo i potičemo korištenje bicikla za vožnju do posla i s posla među našim djelatnicima budući da je to pozitivan doprinos ne samo njihovom zdravlju, već i očuvanju okoliša, odnosno smanjenju emisija CO2. Danas imamo deset bicikala u vlasništvu tvrtke, naši ih zaposlenici koriste kad god su im potrebni, a svakako nam je cilj i povećati njihov broj budući da su reakcije zaista sjajne“, izjavio je Davorin Cetto, jedan od osnivača tvrtke Syntio i CEO.

Program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, provodimo kao koordinator certifikacije za Hrvatsku, licencirani od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi se također željele pronaći na europskoj karti i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu nam se javiti na info@sindikatbiciklista.hr.


Previous articleKako izbiti 12.300 kuna iz džepova građana i ne postići gotovo ništa?
Next articleTvrtka Agency04 postala Poslodavac prijatelj bicikliranja