Svi na ples i sve uz ples!

Dragi naši članovi,

naši prijatelji iz Tale po 15. put organiziraju međunarodni festival PLATFORMA HR/PRIX JDE LABO koji će se održati od 21. – 29. travnja u Pogonu Jedinstvo, klubu Močvara, Cvjetnom trgu i drugim lokacijama u gradu.
Festival promovira i prezentira hrvatske, balkanske i europske mlade i afirmirane plesne umjetnike. Kao predprogram festivala od 17. – 19. travnja 2014. održat će se projekt TASK.
Platforma HR  je od 2000. godine postala jednim od najrespektabilnijih projekata naše kulture, od samih početaka podržan od strane Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture RH, a ovogodišnja i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.
Do sada se kroz festival prezentiralo oko 200 domaćih i 100 inozemnih umjetnika, te prikazalo preko 250 predstava.
Ove godine prikazuju prošireni i veći program koji će popratit stručnjaci iz najjačih plesnih organizacija i centara u Europi. Razlog je ulazak Plesnog Centra TALA u europski projekt LLB i realizacija programa kroz modul PRIX JARDIN D’EUROPE LABO. Tematiziraju integraciju plesa u različita područja ljudskog djelovanja ( ekologiju, arhitekturu, edukaciju, agrokulturu, socijalno osjetljive skupine i dr. ).

Imamo iznenađenje za naše članove pa nastavite čitati njihov poziv.

 

Dragi naši građani, biciklisti, umjetnici, publiko,

Ovogodišnju Platformu HR posvetili smo Vama.
Pozivamo Vas na sudjelovanje sloganom “SVI MARŠ NA PLES“. Krenite i uživajte u plesu i pokretu!
Uključite se u naše programe, akcije, popratite predstave koje se odvijaju u prirodnom okruženju, na gradskim trgovima i u javnim prostorima.
Potrebna nam je Vaša aktivnost, svjesnost i prisutnost. Ovo posljednje očekujemo u što većem broju budući da je riječ o besplatnim predstavama koje su time dostupnije lokalnoj zajednici. Cilj je probuditi suosjećanje, potaknuti na odgovornost.
Željeli bismo potaknuti zdraviji način života uopće, ali i svijest o ekološki prihvatljivijim prijevoznim sredstvima kao što je bicikl. Cilj nam je potaknuti publiku i ostale zainteresirane da na naša događanja, umjesto automobilom i gradskim prijevozom, dođu biciklom.

Stoga vas pozivamo da popratite naše predstave od 21-29.04.2014.
Čitav program festivala možete pronaći na linku festivala https://tala.hr/platforma-hr/2014/#program
Predstave su besplatne no potrebno je rezervirati ulaznicu zbog ograničenog broja sjedala.
Javite se na mail vanesa@tala.hr do 16. travnja. Navedite ime i prezime, datum i naziv predstave koju bi pogledali i na blagajni će vas čekati rezervirana ulaznica pola sata prije početka predstave.

Platformu HR zatvarmo proslavom Svjetskog dana plesa 29. travnja 2014. na Cvjetnom trgu koja će se simultano odvijati u različitim gradovima u Hrvatskoj. Pozivamo Vas da sudjelujte u milenijskoj fotografiji i tom akcijom podržite plesnu umjetnost!

Lajkajte nas na facebooku https://www.facebook.com/PlatformaHR

U suradnji s plesnim centrom Tala, Sindikat biciklista će podijeliti trubice i zastavice koje se mogu zakačiti na bicikl u sklopu najavne kampanje festivala. Od 7-20.travnja stavite zastavice na svoje bicikle i potrubite za ples!
Trubicu i zastavicu možete OSOBNO preuzeti u prostorijama DOM-a, a sve informacije o tome gdje se nalazimo i kada smo dežurni možete dobiti na mail-u. Broj trubica i zastavica je ograničen pa nam se javite što prije.

I ne zaboravite potrubiti biciklistu sa narančastom zastavicom Platforma HR :)

 

 

Previous articleSastanak u Gradskoj upravi 1.4.2014.
Next articleMic po mic, svi na bic!