Sudjelovanje na 4. CIVINET Forumu u Kranju

MREŽA CIVINET SLOVENIJA-HRVATSKA-JIE je mreža gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije i Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti održivog prometa i bolje mobilnosti.

Na poziv ODRAZ-a predstavnici Sindikata biciklista sudjelovali su kao izlagači na 4. CIVINET Forumu s općom temom “Uključivanjem građana do promjene prometnih navika”, održanom 14. lipnja 2019. u Kranju u Sloveniji.

Izlaganjem pod naslovom “Edukacija mladih i uključivanje u prostorno-prometno planiranje” prikazan je pozitivan primjer suradnje naše udruge sa Školom za cestovni promet i nesuradnje zagrebačkog ureda nadležnog za promet i javne površine u vezi odobrenja za postavljanje stalaka za bicikle o trošku privatnog investitora.

U šetnji Kranjem sudionici skupa imali su priliku vidjeti njihov sustav javnih bicikala sa 25 stanica, 87 običnih i 58 električnih bicikala te ponešto gradske komunalne i biciklističke infrastrukture.

Grad Kranj administrativno ima oko 150 km2 površine i oko 55 tisuća stanovnika. Nijedan grad u Hrvatskoj nema toliko stanica i bicikala, pogotovo s obzirom na veličinu.

 

Previous articleKoliko kandidati i kandidatkinje za nadolazeći sastav EU Parlamenta podržavaju bicikliranje?
Next articleOtvoreno pismo tvrtkama s uslugom dostave na biciklu