SPOT je prva turistička tvrtka koja je postala “Poslodavac prijatelj bicikliranja”

SPOT d.o.o. prva je konzultantska i marketinška tvrtka za održivi turizam u Hrvatskoj kojoj je uručen europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” za lokaciju Trg bana Jelačića 4 u Varaždinu. Ovime se SPOT pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika. Dobivanjem certifikata, SPOT se sada nalazi u društvu istaknutih ekološki i društveno osviještenih europskih kompanija i organizacija koje su do sada zaslužile ovaj certifikat, u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja.  

Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, SPOT služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja među svojim zaposlenicima te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama.

“S obzirom na to da nam je jedna od glavnih djelatnosti razvoj cikloturističkih destinacija i proizvoda, poticanje bicikliranja i kretanja, nekako nam je normalno da na sve moguće načine i sami bicikle koristimo za commuting i rekreaciju. Drago nam je da smo dobili ovaj certifikat, prvenstveno jer se pronalazimo u vrijednostima koje Sindikat biciklista i kroz ovu akciju promovira, ali i zbog činjenice da time dokazujemo da i mi nismo samo promotori biciklizma, već je to naš način života.”, izjavio je direktor SPOT-a Karlo Kučan.

U SPOT-u često dolaze na posao biciklom, a nude im se na korištenje i službeni električni bicikli. Osigurani uvjeti zaposlenicima su i parkiranje bicikala unutar zgrade, brošure o prednostima bicikliranja i edukacije o prometnoj sigurnosti. Također, zaposlenici sudjeluju i na sportskim aktivnostima u sklopu kojih bicikliraju.

Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, i to vrlo velika! Njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima. Certificiranjem se potiče poslodavce na motivaciju svojih zaposlenika da što češće biraju bicikl kao primarno sredstvo odlaska na posao.

Program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, provodimo kao koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “poslodavac prijatelj bicikliranja” i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu se javiti  na info@sindikatbiciklista.hr.

Previous articleEuropski tjedan mobilnosti 2021 – Biciklom u vlak!
Next articleZapočeo projekt “Prometna sigurnost po mjeri svih”