Sindikat biciklista na Zagrebačkom energetskom tjednu

Logo_zadnjaProšli utorak je Sindikat biciklista sudjelovao na tribini “Tranzicija prema niskougljičnom razvoju gradova”. Tribina je održana u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna u organizaciji UNDP Hrvatska (United Nations Development Programme) i Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Jedna od važnijih prednosti bicikla koju stalno ističemo je odgovoran odnos prema okolišu. Porast udjela bicikliranja u gradskom prometu je nezaobilazan dio razvoja ekoloških gradova, koji će znatno utjecati na smanjenje emisije ugljičnog dioksida i umanjenje globalnog zatopljenja. Bilo nam je drago biti u biranom društvu nositelja ekološki osviještenih inicijativa i projekata, održati jedno od uvodnih predavanja i sudjelovati u diskusiji. Posebno nas je veselila činjenica da nitko od predavača i gostiju na tribinu nije došao automobilom i da svi voze bicikle.

Sve prezentacije s tribine su vrlo zanimljive i korisne za proširenje znanja o ovoj važnoj temi. Snimke prezentacija su na raspolaganju javnosti na linku 

Previous articleInicijativa za ubrzanje Pravilnika o biciklističkoj infrastrukturi
Next articlePedalafest – festival koji slavi bicikliranje