Međunarodna dvodnevna online radionica o sigurnosti biciklističkog prometa u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, 24.-25.10.2020.

Pozivamo zainteresirane dionike, predstavnike OCD-a, prometne stručnjake, studente i javnost na besplatnu međunarodnu dvodnevnu online radionicu o sigurnosti biciklističkog prometa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, 24. i 25. listopada 2020.  Radionica se provodi u sklopu projekta Europske biciklističke federacije (European Cyclists Federation, Brisel) “Safer Cycling Advocacy Programme – SCAP“, kojeg financira FedEx Express Europe. Cilj Programa zagovaranja sigurnijeg biciklističkog prometa (Safer Cycling Advocate Program – SCAP) je osnažiti organizacije civilnog društva izgradnjom njihovog kapaciteta za zagovaranje sigurnosti cestovnog prometa i promicanje bicikliranja kao oblika prijevoza.

Zbog međunarodnih trenera iz ECF-a, radionica će se održati na engleskom jeziku, a sudjelovat će i partneri iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Na radionici će se predstaviti trenutačna stanja sigurnosti biciklističkog prometa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji te općenito u EU. U dijelu grupnog rada koristit će se vodič najboljih praksi kako bi se stvorio popis i prijedlog potencijalnih implementacija predloženih najboljih praksi u spomenutim suradnim zemljama.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, uslijed grupnog rada, potrebno je prijaviti se putem obrasca do petka 23.10.2020.: https://forms.gle/abhmyRbPpmnMfSXY8

Program radionice:

Download (PDF, Unknown)

 

U sklopu projekta ECF je proizveo vodič najboljih praksi iz Nizozemske i Danske, koji će se koristiti u grupnom radu na radionici, a Sindikat biciklista ga je preveo na hrvatski jezik. Možete ga preuzeti ovdje:

Download (PDF, Unknown)

Previous articleOnline radionica o mobilnosti i utjecaju prometa na čovjeka
Next articleOtvorene prijave za konferenciju “Planiranje nemotoriziranog prometa – jučer, danas, sutra”