SafeCycle4Kids: Održana prva radionica sigurne vožnje za djecu

Sindikat biciklista održao je sredinom ožujka radionicu sigurne vožnje bicikala za učenike 5-ih razreda Osnovne škole Odra. Radionica je održana u sklopu projekta SafeCycle4Kids, kojeg Sindikat provodi s partnerima iz Portugala, Slovačke, Srbije i Grčke.

Glavni cilj projekta je poticanje zdravog životnog stila djece, podupirući usvajanje vožnje biciklom kao načina aktivnog putovanja koje može poboljšati razinu tjelesne aktivnosti. Edukaciju o sigurnom bicikliranju za djecu i roditelje koja se može koristiti kao temelj za intervenciju u cijeloj Europi, razvili su projektni partneri na temelju dobrih praksi koje su do sada primijenjene u raznim zemljama.

Koncept SafeCycle4Kids temelji se na dva principa koji će povećati sigurnost, a time i samopouzdanje mladih biciklista i njihovih obitelji:

1) Roditeljska percepcija dječjih biciklističkih i prometnih vještina važan je preduvjet samostalnog kretanja djece.
2) Povećanje dječjih biciklističkih i prometnih vještina važni su ciljevi u promicanju bicikliranja među djecom.

SafeCycle4Kids projekt educira roditelje i djecu o sigurnoj vožnji biciklom, kako bi prevladali osjećaj nesigurnosti i potaknuli ih na vožnju biciklom. Naš cilj je povećati razinu tjelesne aktivnosti djece i obitelji kroz ekonomičnu, zelenu i inkluzivnu metodu vježbanja – vožnju biciklom.

U Hrvatskoj se projekt provodi u 4 osnovne škole na području Grada Zagreba (O.Š. Odra, O.Š. Jelkovec, O.Š. Kralj Tomislav i O.Š. Tin Ujević).

Izvor: Sindikat biciklista

Previous articleDobili smo prvu zdravstvenu ustanovu Poslodavca prijatelja bicikliranja!
Next articleSafeCycle4Kids: Održana radionica sigurne vožnje za djecu u OŠ Jelkovec