U Odri se održava prvi Kidical mass u Hrvatskoj

U četvrtak, 20. lipnja 2024. s početkom u 18 sati u organizaciji Osnovne škole Odra održat će se javno okupljanje – povorka biciklista – kojom se želi promovirati bicikl kao ekološko i atraktivno gradsko prijevozno sredstvo i ukazati na potrebu poboljšanja biciklističke infrastrukture u gradu Zagrebu.

Iz OŠ Odra navode da je aktivnost planirana Godišnjim izvedbenim kurikulumom izvannastavne aktivnosti Zajednica aktivnih građana (ZAG) u OŠ Odra s ciljem da se djeci i mladima omogući sigurno i samostalno kretanje biciklom i uključivanje u akcijski savez Kidical Mass koji se sastoji od preko 700 organizacija, udruga i inicijativa od Kanade do Australije.

Vožnja počinje u 18:00 sati u u dvorištu Osnovne škole Odra (Đačka ulica 5, Odra), a završava u 19:30, na istom mjestu.

Povorka će se kretati sljedećom trasom:

Osnovna škola Odra – Nova Cesta – Novozagrebačka ulica – Odranska ulica – Malomlačka ulica – Laskočica – Odranska ulica – Đačka ulica – Osnovna škola Odra.

Povorka ima potrebnu suglasnost Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost. Povorku biciklista nadzirat će policija i uz redare osigurati siguran i nesmetan promet. Napominjemo da ova biciklistička vožnja nije sportska utrka. Vozi se polako, uz privremeno zaustavljanje prometa i pod pratnjom policije.

Škola poziva sve učenike, roditelje, mještane da se pridruže povorci.

 

Previous articleSafeCycle4Kids: Održano predavanje o sigurnoj vožnji u Knjižnici Jelkovec
Next articleTvrtka Montelektro postala Poslodavac prijatelj bicikliranja