SafeCycle4Kids: Održano predavanje o sigurnoj vožnji u Knjižnici Jelkovec

U Knjižnici Jelkovec održano je predavanje za učenice i učenike 4-ih razreda Osnovne škole Jelkovec. Edukacije djece o sigurnoj vožnji provode se u okviru projekta SafeCycle4Kids, kojeg provodi Sindikat biciklista s partnerima iz Portugala, Slovačke, Srbije i Grčke.

Predavanje je održano u suradnji s Knjižnicom Jelkovec i Osnovnom školom Jelkovec, a cilj predavanja je bio usvojiti osnovna znanja o prometnim pravilima za bicikliste, dijelovima bicikla, opremi za sigurnu vožnju i tipičnim potencijalno opasnim prometnim situacijama s kojima se djeca mogu susresti.

Glavni cilj projekta SafeCycle4Kids je poticanje zdravog životnog stila djece, podupirući usvajanje vožnje biciklom kao načina aktivnog putovanja koje može poboljšati razinu tjelesne aktivnosti. Edukaciju o sigurnom bicikliranju za djecu i roditelje koja se može koristiti kao temelj za intervenciju u cijeloj Europi, razvili su projektni partneri na temelju dobrih praksi koje su do sada primijenjene u raznim zemljama.

Koncept SafeCycle4Kids temelji se na dva principa koji će povećati sigurnost, a time i samopouzdanje mladih biciklista i njihovih obitelji:

1) Roditeljska percepcija dječjih biciklističkih i prometnih vještina važan je preduvjet samostalnog kretanja djece.
2) Povećanje dječjih biciklističkih i prometnih vještina važni su ciljevi u promicanju bicikliranja među djecom.

SafeCycle4Kids projekt educira roditelje i djecu o sigurnoj vožnji biciklom, kako bi prevladali osjećaj nesigurnosti i potaknuli ih na vožnju biciklom. Naš cilj je povećati razinu tjelesne aktivnosti djece i obitelji kroz ekonomičnu, zelenu i inkluzivnu metodu vježbanja – vožnju biciklom.

Previous articleSindikat biciklista održao predavanje za učenike Klasične gimnazije u Zagrebu
Next articleU Odri se održava prvi Kidical mass u Hrvatskoj