Održano predavanje “Prostorna analiza biciklističkih prometnica u Zagrebu”

U Domu održive mobilnosti, Ribnjak 3, Dario Oršić je 24. listopada 2018. godine održao predavanje s naslovom “Prostorna analiza biciklističkih prometnica u Zagrebu”.

Početkom godine Grad Zagreb je objavio godišnje Izvješće o biciklističkom podsustavu unutar prometnog sustava Grada Zagreba (https://goo.gl/ajcuWK, naš osvrt: https://goo.gl/ANZprz).
Tada je 14 km postojećih staza (navodno) bilo usklađeno s propisima i Pravilnikom o biciklističkoj infratrukturi. Tim će tempom Zagrebu trebati desetljeća za usklađivanje cijele mreže nepovezanih biciklističkih segmenata, a rok za usklađivanje ističe u proljeće sljedeće godine.

Dario Oršić nedavno je diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti na temu “Geoprostorna analiza biciklističkih prometnica u gradu Zagrebu”. Kao dio istraživanja odrađena je analiza postojećeg stanja, revizija biciklističke mreže, utvrđena je ukupna duljina biciklističkih staza i provjereno je koliko je usklađeno s Pravilnikom o biciklističkoj infrastrukturi. Usklađeno je samo 12% infrastrukture i rok na proljeće neće biti dostignut.

Dario je istraživao na terenu, grupirajući biciklističku infrastrukturu po nepravilnostima, kojih ima zaista mnogo. Njegov diplomski rad i dio materijala kojeg je koristio u istraživanju možete pronaći ovdje: https://drive.google.com/drive/folders/1P1MyafKq6Y6Hho_tY51yCJgKkZqrKxKI

Prezentacija Darija Oršića:

Download (PDF, Unknown)

Uvodna prezentacija Sindikata biciklista:

Download (PDF, Unknown)

 

Previous articleCikloturističkim rutama Požeško-slavonske županije
Next articleTražimo dizajnere