Pozivamo vas na Pedalafest!

Vrijeme je za Pedalafest, trodnevni festival posvećen biciklu i najveći događaj povezan s urbanim bicikliranjem u Hrvatskoj!

Festival se održava od 2. do 4. lipnja u Centru mladih Ribnjak, parku Ribnjak i u klubu Močvara. Sreću biraj, bicikliraj!

U tri festivalska dana počastit ćemo vas gostovanjima brojnih prometnih stručnjaka, urbanista i aktivista iz zapadnoeuropskih zemalja koji će na predavanjima i panel diskusijama podijeliti iskustva iz društava s razvijenim biciklističkim prometom. Neke od tema koje ćemo dotaknuti tiču se sustava javnih bicikala, upotrebe teretnih bicikala, transformacije gradova u one humanije i prilagođenije čovjeku i cikloturizma.
Iz prve ruke moći ćete čuti i kako se odvija razvoj održive mobilnosti od naših kolega iz susjednih zemalja, Slovenije, Mađarske, Srbije i Makedonije, ali i iz Austrije, Francuske, Nizozemske i Danske. Posebno ističemo predavanje Grahama Cavanagha, koji je u New Yorku radio na transformaciji velikih prometnih aleja u pješačko-biciklističke zone. Također, održat će se izložba Cycle-Chic, autora Arona Halasza iz Budimpešte. Cycle-Chic pokrenut je u Kopenhagenu, od idejnog začetnika Michaela Covillea Andersena, kao serija društveno-dokumentarnih fotografija o životu u Kopenhagenu koje uključuju moderne i modno osviještene građane na svojim biciklima, čime se fokusira na činjenicu da gradska vožnja bicikla ne zahtijeva biciklističku opremu, već prikazuje građane u svakodnevnoj odjeći na putu do posla, fakulteta, dućana i slično.

Performansima, radionicama i revijom bicikala upotpunit ćemo dnevni dio programa koji će se održavati u parku Ribnjak. Mjesta ima za sve!
Možete isprobati acroyogu vođeni AcroFunkers duom, hula hop by Happy Hoop, hodanje na užetu pa čak i ciklo alku!

Pozivamo i roditelje s djecom jer smo pripremili mnoštvo zabavnih stvari i za naše najmlađe posjetitelje: glazbene radionice platforme Artarea, likovne radionice te školu vožnje na poligonu.

Već tradicionalno kao dio festivala održat će se i velika kritična masa s polaskom u subotu 4. lipnja u 19h iz parka Ribnjak i dolaskom na mjesto završnog partyja – klub Močvaru.

Podjelit ćemo neke nagrade sudionicima nacionalne kampanje Biciklom na posao i pogledati zanimljive primjerke neobičnih dvokotača na reviji. Gosti su SentiMental Bikes.

Sve tri festivalske večeri ispunjene su nastupima brojnih bendova i DJ-a (Drvored (balkan ethno / chanson), Pytzek (disco / house), Jogarde (disco / house), Strobelyx (electronic live act), Sleepyheads (rock / indie / pop), Popsimonova (live) (electro / industrial), DemeNtronomes (funk / soul), Marko i Darko (rock’n’roll / punk / blues), Nan deSKA?! (ska / reggae), Čipkice (world music), Soul Brothers (funk / old school rap / turntableism), Werft (funk), Bambi (electro / tech / house), dBart & E1 (disco / boogie / soul / house), Rachunica (disco / punk / funk / electro) i gosti iznenađenja.

Više informacija o programu festivala doznajte na www.pedalafest.eu i Pedalafest Facebook eventu! Program je dostupan i ovdje.

Zahvaljujemo sponzorima i partnerima koji su pomogli da svi sadržaji za posjetitelje budu besplatni!

Sponzori Pedalafesta 2016

Previous articleEuropean Cyclists Fedaration objavio priču o uspjehu Sindikata biciklista u ECF Leadership programme-u
Next articleHrvatske tvrtke postaju tvrtke prijatelji bicikla (engl. cycle friendly)