Radionica za studente 18.5.2022. na Kampusu Borongaj

Sindikat biciklista je volonterska udruga građana koji žele na posao, fakultet, u kino i na plac ići bicklom – na siguran način! Što nas smeta, zašto je tako teško voziti bicikl u Zagrebu, što se može promijeniti i kako mladi ljudi mogu utjecati da se to promijeni? I zašto je uopće važno voziti bicikl?

U sklopu projekta “Prometna sigurnost po mjeri svih” održat ćemo interdisciplinarnu radionicu “Pedala nije šala” za studente_ice, profesore_ice i zaposlenike_ice kampusa Borongaj, no također je dobrodošla i zainteresirana javnost.

Osvrnut ćemo se na dobrobiti korištenja bicikla u svakodnevne svrhe, na prometna pravila za vožnju biciklom, na uvjete i sigurnosne nedostatke biciklističke infrastrukture u Zagrebu (i šire) te na mogućnosti sudjelovanja građana_ki u procesima odlučivanja u oblikovanju vlastite okoline. Također, predstavit ćemo priručnik za građane_ke koji je izrađen u sklopu istog projekta.

Datum: 18.5.2022.
Vrijeme: 11:10 sati
Mjesto: Dvorana Zagreb, Kampus Borongaj
Prijavite svoj dolazak najkasnije do 17. svibnja 2022.: https://forms.gle/1EnSfxkhrBfHRtUC6

*Tko na predavanje dođe biciklom, dobije cool stiker za bicikl!

Projekt „Prometna sigurnost po mjeri svih“ je podržan s 14.411,08 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Previous articleTvrtka Agency04 postala Poslodavac prijatelj bicikliranja
Next articleGeneralna skupština ECF-a u Berlinu