MiniPEDALAFEST: nizozemski dokumentarac “Why we cycle”, 16.8.2020.

Zbog ćudljive godine, Pedalafest2020 nažalost nismo mogli organizirati u punom sjaju. Veselimo se, i nadamo, velikom obljetničkom 2021. godine!
Svejedno, ovog ljeta i jeseni organizirat ćemo nekoliko malih MiniPEDALAFESTA. Malih, ali ni po čemu manje zanimljivih!

Počinjemo s nizozemskim dokumentarcem Why we cycle, a prikazat ćemo ga na našem ciklokinu u Art Park Zagreb (park Ribnjak)! Dođite se podružiti s nama, pomognite prikazivanju filma okretanjem pedala i uživajte u jednom od boljih dokumentaraca iz 2017. godine! Projekcija je 16.8.2020. (nedjelja) u 20:30 sati.

Why We Cycle, Arne Gielen, Gertjan Hulster, NL, 2017., 56′

Dokumentarni flm koji iz različitih perspektiva uranja u kulturu vožnje bicikla u Nizozemskoj, gdje se trećina svih lokalnih putovanja (do 7.5 km) obavlja upravo tim prijevoznim sredstvom. Kroz intervjue sa stručnjacima iz različitih disciplina, od urbanizma do ekonomije, ali i s običnim građanima, autori razotkrivaju egalitarnu i održivu prirodu bicikliranja, kao i posljedice po planiranje i razvoj gradova, pa i funkcioniranje društva u cjelini. Why we cycle na efektan i slojevit način govori o bicikliranju kao obliku rekreacije, ali i kao idealnom, održivom načinu prijevoza.

MiniPEDALAFEST održava se uz pomoć Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i u domaćinstvu Art Parka!
Vizual: Pavao Kuharić

Previous articlePrimjer dobre prakse: nove klamerice u Sisku
Next articleMiniPEDALAFEST: predavanje “Zdravi grad”, 20.8.2020.