Međunarodni Dan zimskog bicikliranja na posao 2023

Ponovno je došao taj dan! 
Međunarodni Dan zimskog bicikliranja na posao obilježavamo i ove godine i to u petak 10. veljače!
Ako i ne biciklirate cijelu zimu, barem 10.2. sjednite na bicikl na putu do posla ili škole – pokažite sebi i drugima da se ipak može!
U ranim jutarnjim satima pronaći ćete nas negdje u gradu Zagrebu kako dijelimo zimske poklone koje je omogućio Decathlon! Lokacija je, kao i uvijek, tajna!
 
Polako ispraćamo zimu i podsjećamo da je važno kretanjem na vlastiti pogon očuvati fizičko i mentalno zdravlje, smanjiti upotrebu automobila zbog zagađenja, gužvi i buke koju uzrokuje i rasteretiti javni prijevoz. Kako biste potaknuli i druge, objavite svoje fotografije bicikliranja na posao na svojim profilima društvenih mreža uz hashtagove: #winterbiketoworkday#winterbiketoworkdayZG#winterbiketoworkdayHR
 
I ove su godine kanadski inicijatori #winterbiketoworkday odlučili ne prikupljati prijave i organizirati međunarodno natjecanje među gradovima i državama. Umjesto toga, pozivaju vas da pomognete u humanitarnoj kampanji #BikesForUkraine.
Više o kampanji:
https://winterbiketoworkday.org/
https://u-cycle.org.ua/projects/bikesforukraine/
 
Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama pokrenuta je u Kanadi 2013. godine, s obilježavanjem Dana zimskog bicikliranja drugog petka u veljači. Sindikat biciklista priključio se od 2015. pozivajući Zagrepčane/ke, i ostale gradove, na sudjelovanje bez iznimke svake godine.
Previous articleAžurirani ZAGREBICIKLIN – priručnik za bicikliste početnike u Zagrebu
Next articleObilježen međunarodni Dan zimskog bicikliranja na posao