Pridružite nam se na Kritičnoj MASArykovoj

Zadnji dan ljeta je pravi dan za izaći na ulice bez automobila! Kako bi uopće izgledala ulica da iz nje nestanu automobili i da prostor bude dodijeljen biciklistima i pješacima? Kako bi izgledalo da preraspodijelimo prostor u trotračnoj ulici i jednu traku rezerviramo za bicikliste? 22.rujna, na Dan bez automobila, jasno ćemo vidjeti kako bi neka predložena i od Grada (zasad) podržana rješenja mogla izgledati u budućnosti.

Ovaj put ne radimo Kritičnu masu, nego je na redu KRITIČNA MASArykova. Simbolički ćemo se kratko provozati našom budućom biciklističkom stazom po Deželićevoj ulici, a onda ćemo parkirati svoje bicikle u Masarykovoj i uživati kao pješaci. Jer svi biciklisti su i pješaci – svima nam je kao biciklistima važan i kvalitetan pješački prostor, svima nam je važna kultura drugih sudionika u prometu (i biciklista i automobilista).

Vjerujemo da prostor oslobođen od automobila ne mora nužno biti pretvoren u kafić – on može biti pretvoren u kvalitetnu biciklističku stazu ili neku vrstu zajedničkog dvorišta. Osim što jednim dijelom buduće neautomobilske Masarykove prolazi biciklistička staza koja povezuje istok i zapad grada, na jednom njenom dijelu može se kartati bela, dok na drugom djeca mogu crtati po pločniku kredom. Na jednom dijelu se čitaju novine i pije kava, na drugom se pjeva i igra badminton.Dođite kao biciklist u subotu u 15h na Trg Francuske republike ili kao pješak u 15.45h u Masarykovu ulicu (između Gundulićeve i Preradovićeve). Idemo se družiti i uživati u zadnjem danu ljeta i Danu bez automobila. Ponesite gitare, košare sa sendvičima, dekice. Ovo će biti najbolji piknik u centru grada u povijesti!

Program (sve je džabe):
Turnir u beli
Radionica popravljanja bicikala
Bubnjari
Crtanje kredom za djecu i odrasle
Radionica pjevanja
Šah
Ulični svirači
Tucanje badema
Badminton
Hulahop
Graničar
Origami za djecu i odrasle
Radionica izrade cvijeća od salveta

 

Previous articleHoćemo li do proljeća imati biciklističku magistralu?
Next articleOslobođena Masarykova!