Kampanja – Biciklom na posao i Advent 2022

Sindikat biciklista pokreće kampanju “Biciklom na posao i Advent“, koja traje od 1. do 31.prosinca 2022. godine!

Zagrebački Advent konačno se vratio i premašio sva očekivanja! Uživamo, zabavljamo se, častimo se germknedlama, grijemo kuhanim vinom, navijamo i dijelimo trenutke s najdražima.

No, postoji i ružna strana adventa – nesnosna prometna gužva, koja nas čini nervoznima, gubimo vrijeme i novac, izolirani smo u automobilima, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise adventskih kućica tražeći parking u nepomičnim kolonama. Unatoč tome, nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo u njima stići brže i jeftinije, ne smatrajući da time i sami stvaramo prometnu gužvu.
Pokažimo sebi, Zagrepčanima i posjetiteljima da prometne gužve ne moraju biti dio adventske atmosfere. Sačuvajte živce, novac i vrijeme te barem jednom, od 1. – 31. prosinca sjednite na svoj bicikl, koristite javni gradski prijevoz i pješačite. Pozovite svoje kolege, prijatelje i obitelj na Advent, oslobodite se brige za automobil i dođite nekim održivim oblikom prijevoza.

::???????::
U sklopu kampanje osvojite slatke božićne nagrade, za sebe ili kao poklon drugima. Fotkajte se na putu do posla ili Adventa na biciklu, pješke ili u javnom prijevozu i postavite ih u Facebook event. Tri fotografije s najviše lajkova nagrađujemo!

Također, organizacijama čiji zaposlenici podijele fotografije na eventu, ponudit ćemo povlaštene uvjete za certifikaciju “Cycle Friendly Employer” čime će imati priliku poboljšati uvjete za svoje zaposlenike koji bicikliraju te time pridonijeti svome poslovanju.

Kampanja “Biciklom na posao i Advent” održava se u sklopu projekta “Održivo kretanje Zagrebom 2022”, financiranim od strane Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Vizual: Klara Ćorluka

Previous articleBrojalica biciklističkih svjetala 2022
Next articleCROZ je postao Poslodavac prijatelj bicikliranja