Još dvije lokacije tvrtke INA d.d. dobile certifikat „Prijatelj bicikliranja zaposlenika“

    Certificiranjem još dvije poslovne lokacije, u Vukovarskoj i Lovinčićevoj ulici u Zagrebu, INA je potvrdila svoj status društveno odgovorne kompanije usmjerene na povećanje broja prijatelja bicikliranja i zdravlje zaposlenika. Prošle godine, INA se certifikacijom upravne zgrade kompanije u Aveniji Većeslava Holjevca pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija prijatelja bicikliranja koja se provodila  u okviru projekta Europske unije Bike2Work – biciklom na posao.

    Udruga Sindikat biciklista, kao koordinator za certificiranje u Hrvatskoj, ističe kako nastavak prilagodbe poslovnih lokacija INA grupe i daljnje poticanje zaposlenika na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva predstavlja smjer u kojem bi trebale krenuti sve kompanije. Radi se o primjeru izravnog i aktivnog djelovanja na području održive urbane mobilnosti, smanjenje utjecaja motoriziranog individualnog prometa na okoliš i zdravlje i doprinos pretvaranju gradova u zelene i ugodne za život. 

    Direktorica Ljudskih resursa INA-e Vladimira Senčar Perkov je prilikom uručenja certifikata 16. srpnja izjavila: „Naši zaposlenici pokazali su veliko zanimanje za korištenje bicikala, stoga nam je drago što im i na ovaj način, certificiranjem još dvije naše lokacije, izlazimo u susret i podržavamo u nastojanju da koriste održive načine kretanja i dolaska na posao – kako zbog okoliša, tako i zbog vlastitog zdravlja.“

    Segment putovanja zaposlenika na posao kompanija je prepoznala kao jednu od mogućnosti pozitivnog utjecaja na zdravlje i okoliš, a zadovoljenjem parametara propisanih certifikacijom standardiziranom od strane Europske biciklističke federacije, INA je ispunila kriterije za dobivanje dodatna dva certifikata.

    U Sindikatu biciklista se provodi program certificiranja, tzv. “cycle-friendly employer” organizacija, nakon što je udruga 2016. godine ovlaštena za koordinatora certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve tvrtke koje bi također željele postati “prijatelji bicikliranja” mogu nam se javiti na e-mail: info@sindikatbiciklista.hr.