INA je prva recertificirana kompanija “Poslodavac prijatelj bicikliranja”

Ini je ponovno dodijeljen europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” čime je postala prva kompanija u Hrvatskoj koja je uspješno recertificirana. Kompaniji je time potvrđeno članstvo u međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija usmjerenih na povećanje broja prijatelja bicikliranja. One su pozitivan primjer izravnog i aktivnog djelovanja u području održive mobilnosti čime pridonose, ne samo manjim gužvama, već i smanjenju utjecaja individualnog motoriziranog prometa na zdravlje i kvalitetu života u gradovima. Ovim certifikatom, INA se nalazi u odabranom društvu europskih kompanija i organizacija koje su ga do sada zaslužile. 

Dodjela certifikata održala se u INA bikeZONI koja se nalazi u sjedištu kompanije u Zagrebu, a gdje mnogobrojni zaposlenici na siguran način parkiraju svoje bicikle. Od primanja prvog certifikata 2018. godine, INA je razvila standard za svoje lokacije i podružnice, na kojima zaposlenicima osigurava biciklističke sadržaje poput kvalitetnog parkinga, alata za popravak bicikla, a redovito se organiziraju i biciklistička događanja. Također, INA je razvila bikeZONA zajednicu zaposlenika koju kontinuirano održava.  

„Kao društveno odgovornoj kompaniji cilj nam je pozitivno utjecati na zdravlje radnika. Iz tog razloga potičemo i naše zaposlenike u nastojanju da koriste održive i ekološki prihvatljivije načine dolaska na posao. Vožnja biciklom pridonosi i cjelovitoj dobrobiti zaposlenika o kojoj izuzetno brinemo te mi je drago da su naši napori prepoznati u vidu ponovne certifikacije upravne zgrade i INA-bikeZONE“, izjavila je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa.

Zaposlenicima Ine koji na posao dođu biciklom, uz osiguran natkriven parking s video nadzorom, omogućen je ulaz na lokaciju u sportskoj odjeći, a osigurane su i edukacije o prednostima gradskog bicikliranja te o prometnim pravilima i biciklističkom bontonu.

Upravo je radno aktivno stanovništvo u Zagrebu ono koje najviše stvara prometne gužve te se direktnim utjecajem na njihove poslodavce smanjuje prometno zagušenje. Segment putovanja zaposlenika na posao kompanija je prepoznala kao jednu od mogućnosti pozitivnog utjecaja na zdravlje i kvalitetu života u gradu, a zadovoljenjem parametara propisanih certifikacijom standardiziranom od strane Europske biciklističke federacije, INA je ispunila kriterije za obnavljanje certificiranog statusa “Poslodavac prijatelj bicikliranja”.

Provodimo program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, kao koordinator certifikacije za Hrvatsku, licencirani od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “Poslodavac prijatelj bicikliranja” mogu na se javiti na info@sindikatbiciklista.hr

 

 

Previous articleNajava ljetne stanke
Next articleVratimo biciklističke površine biciklistima!