Glas za očuvanje Zemlje od klimatskih promjena uzrokovanih fosilnim gorivima

Pozivamo vas da se pridružite prvom velikom klimatskom prosvjedu u Hrvatskoj, kritičnoj masi koja otvara niz nenasilnih akcija, događanja i okupljanja u više od 40 zemalja i na 6 kontinenata!

Kritičnom masom u Zagrebu u nedjelju 12. ožujka 2017. započinje ovogodišnji globalni val mirnih prosvjeda protiv fosilnih goriva i njima uzrokovanih klimatskih promjena. Sindikat biciklista, Greenpeace Hrvatska i Zelena akcija pozivaju građane i građanke, udruge i inicijative, da se pridruže svjetskom pokretu “Break Free from Fossil Fuels”.

Vlade i korporacije i dalje dozvoljavaju korištenje fosilnih goriva koja uzrokuju promjenu klime, zagađuju okoliš, štete zdravlju i dovode do kršenja ljudskih prava. Tražimo hitan prijelaz s ugljena, nafte i plina na 100% obnovljive izvore energije i u skladu s time, donošenje kvalitetne strategije niskougljičnog razvoja RH.

Biciklistička povorka kreće u 16h iz dvorišta Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Savskoj cesti 18 u Zagrebu, gdje se od 11. do 18. ožujka 2017. održava izložba Futurama Redux – Urban Mobility After Cars & Oil, a završava na nasipu Kluba Močvara uz ugodno nedjeljno popodnevno druženje i glazbeni program.

Autori izložbe, međunarodni dvojac iz Beča, Florian Lorenz i Joshua Grigsby, ispituju održivost, otpornost i sigurnost gradova uz istodobno povećanje kvalitete života prelaskom na mobilnost bez fosilnih goriva.

Vožnjom bicikla dajemo primjer kako se živi i kreće na održiv način. Pokažimo svijetu da nas je puno! Pozovite prijatelje, roditelje, dječicu i kućne ljubimce i pridružite nam se na još jednoj kritičnoj masi!

Za više informacija pogledajte:

Break Free kritična masa – klimi ima spasa!

facebook.com/BreakFree2017/

breakfree2017.org

Previous articleProvedba Programa osposobljavanja za upravljanje biciklom
Next articleKretanje mojim kvartom – Susret s građanima Gradske četvrti Trešnjevka-jug