Dan zimskog bicikliranja na posao 2022

Ove su godine kanadski inicijatori prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama odlučili predahnuti od obilježavanja Međunarodnog dana zimskog bicikliranja na posao, s najavom globalne bike parade za iduću godinu, ali mi smo ipak u Zagrebu u petak ujutro 25. veljače 2022. podjelom simboličnih poklončića nagradili neke od sugrađana/ki koji ni zimi ne odustaju i obveze po gradu obavljaju na dva kotača, te brinu o svom zdravlju i okolišu.

Polako ispraćamo zimu i podsjećamo da je važno kretanjem na vlastiti pogon očuvati fizičko i mentalno zdravlje, smanjiti upotrebu automobila zbog zagađenja, gužvi i buke koju uzrokuje i rasteretiti javni prijevoz.

Akcija je održana u sklopu projekta “Održivo kretanje Zagrebom 2021”, financiranom od Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama pokrenuta je u Kanadi 2013. godine, s obilježavanjem Dana zimskog bicikliranja drugog petka u veljači. Sindikat biciklista priključio se 2015. pozivajući Zagrepčane, ali i građane/ke drugih gradova na sudjelovanje bez iznimke svake godine.

Video s događaja možete vidjeti ovdje.

 

❕ Akcija se provodi u sklopu projekta “Održivo kretanje Zagrebom 2021”, uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba

Previous articleOdabir stalaka za bicikle
Next articleIN2 prva je IT tvrtka koja je obnovila certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja”