Čestitamo Novom Sadu na pobjedi za Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao 2018.!

Zagreb je i ove godine sudjelovao  u Međunarodnom danu zimskog bicikliranja na posao, pohvalnoj inicijativi koja je 2013. pokrenuta u Kanadi kao prijateljsko natjecanje među gradovima i zemljama svijeta. Održava se svake godine drugog petka u veljači, već proteklih 6 godina. Nakon tri uzastopne pobjede, po broju onih koji se obvežu da će barem taj dan koristiti bicikl na putu do posla, 2018. godine Zagreb se našao na visokom 4. mjesto. Vodstvo je preuzeo Novi Sad, a slijede ga američki gradovi Denver i Boulder. Čestitamo našim prijateljima iz Novosadske biciklističke inicijative i Novom Sadu!

Ukupno 621 građana i građanki Zagreba registriralo se na www.winterbiketoworkday.org, no mnogo više ih svakodnevno i tijekom cijele godine koristi bicikl kao prijevozno sredstvo, ne samo u Zagrebu nego i u cijeloj Hrvatskoj. Gotovo 1000 registriranih bilo je u lijepoj našoj, u Varaždinu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Puli, Zadru, Makarskoj, Čakovcu, Bjelovaru, Viroviticu i Vinkovcima, a pohvale ponovno idu i Sutivanu na Braču, čime je Hrvatska na ukupnom 5 mjestu zemalja u svijetu.

Na sam Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao u petak, 9. veljače, Sindikat biciklista ujutro je dočekivao i nagrađivao bicikliste na putu do posla uz pomoć bio&bio, na biciklistički prometnoj lokaciji u Zagrebu. U popodnevnim satima, nakon radnog vremena, biciklisti i Zagreb Pedicab su se provozali do Vintage Industrial Bara, a klub je složio atmosferu tropske plaže kako bi se biciklisti zagrijali nakon zimske vožnje te je u večernjim satima zasvirao bend Ljetno kino. Sa završetkom vožnje u Vintage Industrial Baru najavljen je proljetni festival Pedalafest, bienalni festival koji slavi kulturu urbanog bicikliranja, a održat će se od 25. do 27. svibnja u Art parku, Chillout hostelu i, naravno, Vintageu!

Fotografije:
Facebook album
HINA: 20180209006942-53
Pixell

GRADOVI:

ZEMLJE:

Zagrebačka popodnevna vožnja:

Previous articleU petak 9. veljače dijelimo doručak za Dan zimskog bicikliranja na posao
Next articleGodišnji izvještaj 2017.