Biciklisti crtaju trake

Udruga Sindikat biciklista je u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, u nedjelju 22.9. na Dan bez automobila, organizirala oslikavanje biciklističke trake na dijelu kolnika sjeverno od Zrinjevca.

Oslikavanju su se priključili biciklisti, djeca, bake, umjetnici i slučajni prolaznici i turisti te Alan Ordulj, šef Odsjeka za sigurnost i tehničku regulaciju prometa, a glazbom su uveseljavali “Naš mali Afro bend”.

Označavanjem i oslikavanjem vesele i šarene biciklističke trake ponovno smo ukazali na potrebu da se više pažnje pridaje izgradnji kvalitetne biciklističke infrastrukture. Time smo se ujedno pridružili inacijativi Bikes 4 Life – https://www.bikes4life.org/, pokrenutoj u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, koja je ove godine osvojila nagradu velike biciklističke konferencije Velo City u Beču.

Našom akcijom pokazali smo da na ovom dijelu ceste ima mjesta za biciklističku traku te da nije potrebno mnogo da se ona izradi! Biciklisti se nadaju da će uskoro započeti i gradnja obećane biciklističke magistrale koja bi trebala spajati zapad i istok Zagreba i prolaziti baš ovim mjestom gdje smo traku i oslikali.

Previous articleMuzej prekinutih veza
Next articleGhetaldus optika