31.5.2019. Stručni skup “Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti”

Kako se promet planira u Švicarskoj? Zaostaje li Hrvatska za zapadnom Europom u planiranju održivog prometa? Znači li više biciklista i pješaka na ulicama i više nesreća?

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Fakultet prometnih znanosti i Sindikat biciklista pozivaju prometne stručnjake, prostorne planere, predstavnike gradova i udruga, studente, medije te sve ostale zainteresirane za temu sigurnosti u prometu i planiranje održive mobilnosti na stručni skup koji će pozdraviti i državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac.

Sudjelovanje na skupu potvrdite putem on-line prijavnice najkasnije do ponedjeljka 27. svibnja 2019. na ->> https://tiny.cc/pqp25y

Prvi dio skupa posvećen je prikazu švicarskog pristupa poticanju aktivne mobilnosti, predstavljanju geoprostorne analize pješačkih i biciklističkih prometnih nesreća na primjerima iz Hrvatske te osvrtu na domaće propise koji utječu na sigurnost nemotoriziranog prometa u Hrvatskoj. U drugom dijelu skupa održat će se panel rasprava o održivom planiranju prometa u gradovima u kontekstu povećanja sigurnosti u prometu, uz uključivanje publike.

Skupom se obilježava početak zajedničkog projekta skraćenog naziva „Sigurno na vlastiti pogon“, financiranog iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, koji se provodi u suradnji s udrugom Pro Velo Switzerland.

Detaljan program i popis sudionika ->> https://bit.ly/2VJrlLS

Ovim događanjem obilježit će se Europski tjedan održivog razvoja, europska inicijativa koja se uspješno provodi već petu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Vidimo se!

Facebook event

Previous articleAktualna zbivanja i škola dopisivanja, 22.5.2019.
Next articleKoliko kandidati i kandidatkinje za nadolazeći sastav EU Parlamenta podržavaju bicikliranje?