Certifikat “Prijatelj bicikliranja zaposlenika” uručen za upravnu zgradu kompanije INA d.d.

Certifikacijom upravne zgrade kompanije 14. lipnja 2018., smještene u Aveniji Većeslava Holjevca, INA se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija usmjerenoj na povećanje broja zaposlenika koji biciklom putuju na posao. U Hrvatskoj navedeni certifikat posjeduje zagrebački Fakultet elektronike i računarstva, tvrtka Ericsson NT i agencija 404.

Segment putovanja zaposlenika na posao kompanija je prepoznala kao jednu od mogućnosti pozitivnog utjecaja na zdravlje i okoliš, a zadovoljenjem parametara propisanih certifikacijom standardiziranom od strane Europske biciklističke federacije, INA je ispunila kriterije za dobivanje navedenog certifikata za svoju upravnu zgradu.

Prilikom uručenja certifikata direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa Ine Vladimira Senčar Perkov je izjavila: „Ovom današnjom inicijativom pridružujemo se društveno odgovornim kompanijama kojima je cilj pozitivan utjecaj na zdravlje radnika. Naime, kao odgovoran korporativni građanin podržavamo naše zaposlenike u nastojanju da koriste održive načine kretanja i dolaska na posao – kako zbog okoliša, tako i zbog vlastitog zdravlja. Općenito je poznato da je vožnja biciklom na posao rastući trend u svijetu, a naša kompanija se trudi pratiti sve pozitivne trendove.“

„U današnje vrijeme je smanjenje utjecaja motoriziranog individualnog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti. Dodijeljeni certifikati pokazuje pozitivan pomak prema izravnom i aktivnom djelovanju u ovom području. Nadamo se da će pozitivnih primjera biti još više diljem Hrvatske“ izjavio je Jean-Michel Henry Cindro-Pyronnet, dopredsjednik udruge Sindikat biciklista.

S obzirom na velik broj zainteresiranih zaposlenika koji su prisustvovali samoj dodjeli certifikata, ali i nastavak aktivnosti vezanih uz poboljšanje uvjeta za bicikliranje zaposlenika na drugim lokacijama unutar kompanije INA d.d., za očekivati je da će se uočeni trend povećanja broja Ininih zaposlenika biciklista nastaviti.

U Sindikatu biciklista se provodi program certificiranja, tzv. “cycle-friendly employer” organizacija, nakon što smo 2016. godine postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji certificiranja” mogu nam se javiti na info@sindikatbiciklista.hr.