Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš

U sklopu Zelene čistke udruge BIOM i Sindikat biciklista počistili savski nasip od smeća

U sklopu Zelene čistke – jedan dan za čisti okoliš, koja je organizirana u cijeloj Hrvatskoj povodom Dana planete Zemlje, zajedno sa udrugom BIOM u subotu 23.4.2016. počistili smo od smeća istočni dio savskog nasipa, kod željezničkog mosta za Mičevec.
Osim što smo počistili taj dio savskog nasipa nakon kratke biciklističke vožnje, ukazali smo i na problem ilegalnog odlaganja građevinskog otpada na toj lokaciji, kojeg su nadležne službe Grada Zagreba nakon čišćenja uklonile. Savski nasip zapostavljen je kao biciklistički koridor, a zapravo je mjesto koje služi biciklistima Zagreba i prigradskih područja kao alternativni pravac odvojen od gradskog prometa no i za rekreaciju pa je stoga veliki problem što je okoliš onečišćen zbog divljih deponija. U blizini željezničkog mosta nalazi se i značajni krajobraz Savica pa su volonteri imali prilike pomoću dalekozora i “durbina” upoznati i neke vrste ptica koje tamo često obitavaju, uz stručnu pomoć BIOM-ovih ornitologa.

Hvala BIOMu na lijepoj suradnji, svim volonterima koji su se uključili u čišćenju i veselimo se budućim ovakvim akcijama!

Previous articleKako se krećemo svojim kvartom?
Next articleSindikat biciklista na Eko danima u Zadru