Udruga Sindikat biciklista pokreće projekt „Platforma EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja“ uz potporu Grada Zagreba. Zamišljen kao alat informiranja o održivim rješenjima gradskog prometa s naglaskom na biciklistički promet, projekt će ponuditi niz informacija o iskustvima drugih gradova u planiranju održivog prometa.

Polazišta za projekt su viđena u trendovima povećanja korištenja bicikla u putovanjima na posao, školu, fakultet i drugim putovanjima koje građani Grada Zagreba svakodnevno obavljaju. S povećanjem korištenja bicikla raste i potreba za dijalogom o sigurnosti kretanja, biciklističkoj infrastrukturi i kritičnim točkama zagrebačkog prometa. Osiguravanje on-line izvora znanja posvećenog temama urbane mobilnosti i održivog upravljanja gradovima doprinijet će pokretanju dijaloga o ovim temama.

Osnovni cilj projekta „Platforma EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja“ je izrada platforme na web stranici udruge Sindikat biciklista koja će objediniti projekte i najbolje prakse sufinancirane iz programa i projekata EU u domeni održive urbane mobilnosti i bicikliranja. Namijenjena građanima, ali i gradskim vlastima, privatnom i civilnom sektoru te svim drugim pojedincima i organizacijama zainteresiranim za ova pitanja, Platforma će osigurati niz informacija o pozitivnim učincima u lokalnoj zajednici, praktičnim rješenjima i mogućnostima za umrežavanje i stvaranje novih suradnji.

Formalni podaci o projektu

Nositelj projekta: Udruga Sindikat biciklista
Trajanje projekta:  01.04.2016. – 31.12.2016.
Financijska podrška: Grad Zagreb
Vrijednost projekta:  14.800,00 kn

Povezani članci

[td_block7 category_id=”46″ tag_slug=”platforma-eu-projekata” hide_title=”hide_title” limit=”6″ ajax_pagination=”load_more”]