MoTiV

[ZAVRŠENO] Znate li da prosječna osoba provede 2 godine u prometu? Često nismo svjesni da velik dio svog vremena i promišljanja potrošimo na putovanja na posao, u školu, fakultet ili kino. Svaki dan donosimo različite odluke s obzirom na uvjete i na ono što nam je važno. Neki žele što prije doći na odredište, dok drugi žele što udobnije putovati. O čemu ovise vaše odluke?

Sindikat biciklista sudjeluje u međunarodnom konzorciju Horizon 2020 projekta Motiv Project, kojem je cilj istražiti ponašanja i zadovoljstvo građana i građanki s putovanjima na posao, bilo pješice ili avionom!

Pozivamo vas da se priključite istraživanju, anonimno!

Potrebno je sljedeće:

 1. preuzeti mobilnu aplikaciju Woorti (Android i iPhone)
 2. registrirati se minimalnim demografskim podacima, dodatni su opcionalni, a sve je rukovođeno GDPR-om i Politikom privatnosti
 3. odabrati najčešće korištene oblike svakodnevnog prijevoza
 4. omogućiti na mobitelu praćenje lokacije, kako bi aplikacija radila u pozadini
 5. svaki dan provjeriti je li aplikacija ispravno snimila barem jedno dnevno putovanje, po potrebi ručno prepraviti načine putovanja, odgovoriti na pitanja o zadovoljstvu tim putovanjem te potvrditi, odnosno prijaviti to putovanje

*Napomena: raznovrsnost načina putovanja je poželjna

Do kraja listopada 2019 godine potrebno je da svaki sudionik_ca potvrdi barem jedno putovanje u sveukupno 14 dana (ne mora biti za redom, no najlakše je da se tih 14 dana odradi odmah). Ono zanimljivo je što će svaki_a sudionik_ca dobiti iz aplikacije su informacije o:

 1. sveukupnom osobnom zadovoljstvu svakodnevnih putovanja
 2. potrošnji kalorija
 3. sveukupnom osobnom ugljičnom otisku uslijed svojih svakodnevnih putovanja
 4. mogućnost usporedbe s drugim sudionicima_cama (anonimno)

Osim zanimljivih informacija, prijavljivanjem dnevnih putovanja sakupljaju se bodovi, a oni_e s najviše bodova mogu osvojiti slatke nagrade:

 1. 5x Bike Balls
 2. 5x Le Poupoupidou
 3. 10x Woorti powerbank
 4. 10x majica Sindikata biciklista
 5. 10x godišnje članstvo u Sindikatu biciklista

Za sva pitanja obratite se na tena.saric@sindikatbiciklista.hr

Unaprijed zahvaljujemo na vašoj pomoći i sudjelovanju!

Više o projektu: https://motivproject.eu/

Google play
App store

Woorti Pravila o privatnosti

 

OBJAVLJENO 15.5.2019.:

Dođite na predstavljanje Woorti aplikacije i objašnjenje kako se ona koristi te slobodno postavite sva pitanja koja vas zanimaju!

Predstavljanje će se održati u baru Botaničar u ponedjeljak 20.5. s početkom u 18 sati.

Sindikat biciklista sudjeluje u međunarodnom konzorciju Horizon 2020 projekta Motiv Project, kojem je cilj istražiti ponašanja i zadovoljstvo građana i građanki s putovanjima na posao, bilo pješice ili avionom!

Podaci se prikupljaju putem mobilne aplikacije Woorti, a možete ju pronaći na Google playu i u App storeu. Ona će pozadinskim radom na vašem mobitelu bilježiti vaša svakodnevna putovanja, a vi ćete unositi jeste li zadovoljni time kako ste potrošili svoje vrijeme.

S prikupljanjem započinjemo 20.5., a sve što bismo zamolili građane i građanke je da na ukupno 14 dana, ne nužno za redom, ocijene zadovoljstvo svojim putovanjima, koje je aplikacija zabilježila. One najrevnije očekuju i nagrade! Vaši podaci će za potrebe istraživanja biti šifrirani i anonimizirani. Više o projektu MoTiV možete potražiti na web stranici https://motivproject.eu/, a o aplikaciji i pravilima privatnosti na tinyurl.com/yydgyzow.

Vidimo se! :)

PS. Aplikaciju Woorti možete početi koristiti već sada ;)

Google play
App store

Woorti Pravila o privatnosti