Obiteljska sekcija Sindikata biciklista

  S veseljem objavljujemo osnivanje obiteljske sekcije Sindikata biciklista!

  Potaknuti interesom naših članova koji postavši roditelji nisu napustili dobru naviku korištenja bicikla kao praktičnog i ekološkog prijevoznog sredstva u gradu te uživanja u prirodi na izletima na svojim dvokotačima, naravno zajedno s djecom, odlučili smo pružiti mogućnost njihovog povezivanja s ciljem razmjene informacija i iskustava.

  Svi koji to žele dobrodošli su priključiti se sekciji slanjem e-maila naslova “Obiteljska sekcija – pridruživanje” na kontakt: info@sindikatbiciklista.hr.

  Pokretanjem platforme za komunikaciju bit će omogućeno ljudima sličnih interesa popričati o temama značajnim za vožnju s djecom od kojih su samo neke:

  • mogućnosti nabave bicikala i prikolica prikladnih za prijevoz djece, nabava opreme, tehničke prilagodbe postojećih bicikala, informacije o serviserima koji bi takve zahvate mogli izvesti i sl.
  • dogovori za zajedničke izlete, razmjena informacija o zanimljivim rutama, potrebnim pratećim sadržajima za izlete s malom djecom i sl.
  • skretanje pažnje na probleme u gradskoj vožnji: neprilagođena infrastruktura (preuske staze, visoki rubnjaci, stupići koji onemogućavaju manevre kod vožnje s prikolicom…) i vršenje pritiska prema nadležnim gradskim službama da se takvi nedostaci isprave
  • mogućnosti organiziranja roditelja za mentorsko grupno vođenje nesamostalne djece u vrtić/školu po uzoru na slovenski projekt “Aktivan školarac

  Dosadašnja iskustva naših dugogodišnjih članova vezana za bicikliranje s djecom možete naći u članku s korisnim savjetima: Bicikliranje s djecom.