Novi početak suradnje s Gradom

 

Iako sve brojniji biciklisti voze 365 dana u godini, ipak je proljeće označilo početak „prave“ sezone i biciklističke teme vratilo na dnevni red. Predosjećajući dolazak proljeća, a u želji da ponovo pokušamo surađivati s Gradom na razvoju biciklističke infrastrukture u Zagrebu, već smo u veljači zamolili za sastanak s odgovornim ljudima u Gradskom poglavarstvu.

U Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet razgovarali smo s pročelnikom, gospodinom Dinkom Bilićem i zamjenikom pročelnika, gospodinom Alanom Orduljem. U kratkom inicijalnom razgovoru na visokoj razini naišli smo na razumijevanje da je situacija u Zagrebu u pogledu biciklističke infrastrukture nedovoljno dobra i spremnost na suradnju u njezinom poboljšanju. Dogovorili smo da ćemo za konkretiziranje suradnje organizirati jedan operativni sastanak koji će uključiti i ljude od struke: sektor za promet i sektor za ceste.

Dobili smo termin za sastanak u Gradskom poglavarstvu na kojem će uz odgovorne ljude iz sektora za promet i ceste dodatno sudjelovati i ljudi iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada i Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Odjela za turizam.

Razgovarat ćemo o strategiji i planovima Grada, problemima koje vidi Udruga i dogovoriti na koji način možemo najbolje pomoći i ubrzati proces evolucije.

Nadamo se da će ovaj pokušaj suradnje biti uspješan i dugoročan, na dobrobit ne samo zagrebačkih biciklist(ic)a nego i svih naših sugrađana.

O svim važnim zaključcima, dogovorima i budućim aktivnostima redovno ćemo vas i dalje obavještavati putem web stranica Udruge.

Previous articleBiciklom u garažu
Next articleNapokon nove klamerice!