Najavljena zimska kampanja “Biciklom na posao i na advent” 16.-22.12.2017.

Zagrebački advent već treću godinu za redom osvaja glasove za najbolji i najljepši u Europi. Uživamo, zabavljamo se, častimo se germknedlama, grijemo kuhanim vinom i dijelimo trenutke s najdražima.

No, postoji i ružna strana adventa – nesnosna prometna gužva, koja nas čini nervoznima, gubimo vrijeme i novac, izolirani smo u automobilima, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise adventskih kućica tražeći parking u nepomičnim kolonama. Unatoč besplatnoj vožnji javnim gradskim prijevozom vikendom, nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo u njima stići brže i jeftinije, ne smatrajući da time i sami pridonosimo prometnoj gužvi.

Ovog adventa pokažimo sebi, Zagrepčanima i turistima da prometne gužve ne moraju biti dio praznične atmosfere. Sačuvajte živce, novac i vrijeme te barem jednom, od 16.-22. prosinca sjednite na svoj bicikl ili koristite javni gradski prijevoz i pješačite. Pozovite svoje kolege, prijatelje i obitelj na advent, oslobodite se brige za automobil i dođite nekim održivim oblikom prijevoza.

U sklopu kampanje osvojite slatke božićne nagrade, za sebe ili kao poklon drugima. Podijelite Facebook event, postavite fotografije svojeg bicikliranja na posao, označite sebe, kolege i svoju organizaciju te pozovite frendove da ih lajkaju. 10 fotografija koje sakupe najviše lajkova i reakcija do kraja kampanje 22.12. u ponoć, osvojit će jednu od naših nagrada! Nagrade objavljujemo 23.12.

Također, organizacijama čiji zaposlenici podijele fotografije na ovom eventu, ponudit ćemo povlaštene uvjete za certifikaciju “Cycle Friendly Employer”, čime će imati priliku poboljšati uvjete za svoje zaposlenike koji bicikliraju te time pridonijeti svome poslovanju.

Kampanju otvaramo velikim tulumom “Božićno druženje sa Sindikatom biciklista” na kojeg ste svi pozvani!

Tokom kampanje očekujte nas na zagrebački prometnim ulicama s raznim poklončićima za one koje zateknemo na biciklu!

Kampanja se provodi uz financijsku potporu Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Previous articlePozivamo vas na božićni tulum 16. 12. 2017.
Next articleBiciklom po nagrade! Objavljeni dobitnici zimske kampanje “Biciklom na posao i na Advent”